Til 17. mai og andre feststemte dager. (Foto: Haakon Hoseth)

En forfriskende måte å nyte champagne

Til 17. mai, selskaper, vår- og sommerfester er det spennende å overraske gjestene med et annerledes champagnekonsept, Champagne med isbiter, som en kjølig og smakfull cocktail.

Publisert

«Ice» er et begrep som har kommet for å bli hos champagnehuset Moët & Chandon. Moët & Chandon Ice Impérial er en champagnevariant som skal serveres med isbiter i et stort vinglass. Selve champagnen har høyere dosage (sukkerinnhold) enn vanlig brut (tørr) champagne for å la den kjølige smaken komme best til uttrykk sammen med is. Isbitene er forfriskende når solen skinner, de bevarer drikken kald og er med på å skape et klirrende festpreg.

Verdens første champagne med Ice i navnet

Kjellermester Benoît Gouez forklarer at Moët & Chandon Ice Impérial er et nytt og kreativt alternativ for å nyte champagne.

– For meg handler Moët & Chandon Ice Impérial om å nyte øyeblikket. Det er en ny champagne-opplevelse som skal leves ut og vi var de første som lanserte denne nye ideen, forklarer Benoît Gouez.

Moët & Chandon Ice Impérial ble lansert i 2011 som verdens første champagne med Ice i navnet og som et innovativt konsept med servering sammen med isbiter. Det å drikke champagne i store glass med is gir en avslappet, uformell serveringstype som passer i sosiale lag, på ferie og når det er varmt.

Moët & Chandon Ice Impérial er laget på den tradisjonelle metoden, med en cuvée (blanding) av de tre champagnedruene Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, med hovedvekt av de to sistnevnte. Dosage er 43 % sukker pr liter. Den lille ekstra sødmen trengs så ikke smaken blir for syrlig med isbitene.

Servering av Ice Imperial

For å nyte Moët & Chandon Ice Impérial og Ice Rosé optimalt anbefaler kjellermester Gouez å bruke et stort vinglass, aller helst avkjølt slik at det dugger på glasset. Hell champagnen i glasset og server med tre isbiter. Det å ta isbitene i til slutt, gir en liten nyanseforskjell for at boblene skal komme til sin rett.

For en ekstra sommerlig twist på serveringen av Moët & Chandon Ice Impérial kan du legge noen oppkuttete jordbær og hele blåbær oppi glasset. Perfekt til dager for eksempel 17. mai og andre solfylte anledninger.

Matmatch

Drikken passer til frukt og bær, eller alene.

Et mer sødmefullt preg gjør at Ice passer til mat med urter og krydder, som sushi og sashimi, thai-mat og asiatiske matretter generelt. Moët & Chandon Ice Impérial og Ice Rosé står også til all type tapas og fingermat.

Roséutgave av Ice

Ice Impérial finnes også i rosé, med duft av røde bær, nektariner, fiken og granateple. Smaken er rundere, fyldigere, og ekstra fruktig. Den er laget av alle tre druene med dosage på 38%.

Du kan lese mye mer om champagnehuset Moët & Chandon i den siste utgaven av magasinet Horeca (nummer 3 2019)

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS