Drinker med gin med jordbær

Pernod Ricard har lansert Beefeater Pink – en klassisk gin, som i tillegg til sitrus og einebær, er tilsatt naturlige jordbær. Her finner du også noen oppskrifter på drinker med den nyte gintypen.

Publisert

Beefeater Pink er kreert og destillert av «master distiller» Desmond Payne, en av pionerene bak gin-boomen som herjer verden.

– Beefeater Pink er et godt eksempel på hva gin har blitt: En moderne, fargerik og innovativ brennevinskategori, hvor heller ikke forbrukerne er redde for å utfordre verken klassikere eller konvensjoner. Beefeater Pink er destillert i London, en by hvor tradisjon og det moderne lever godt ved siden av hverandre, sier merkevaredirektør for Beefeater Gin, Eric Sampers, i en pressemelding.

Nye veier

«Master-distiller» Payne fikk inspirasjon til jordbærginen av Beefeaters grunnlegger, James Borrough.

Borrough var farmasøyt før han begynte å arbeide med brennevin, og var slett ikke redd for å gå nye veier. Noen av hans kreasjoner på 1800-tallet var for eksempel bringebærgin og kirsebærbrandy. Beefeater Pink fortsetter i denne ånden ved å kombinere håndverk, kvalitet og kreativitet.

Stor appetitt på nye smaker

Spania blir av mange regnet som det europeiske Mekka for gin. Der har man de siste årene sett en trend i retning av fargerike og smaksatte gin-typer. Og det var akkurat her ideen til Beefeater Pink ble unnfanget. Nyskapningen er da også allerede godt mottatt av gin-elskere på den iberiske halvøyen.

En rapport som Beefeater har fått utarbeidet, «Cocktails: The New Golden Era», viser at milleniumsgenerasjonen har en økende interesse for komplekse smaker. Blandingen av jordbær, sitrus, einebær og andre plantearter planter bør slå godt an i denne målgruppen, fortsetter Sampers.

The Gin Hub

Beefeater Pink er den første innovasjonen til The Gin Hub, en selvstendig enhet som samler tre av Pernod Ricards mest kjente ginmerker: Beefeater, Plymouth og Seagram’s gin.

Hensikten med The Gin Hub er å skape nye giner som skiller seg fra mengden, og ikke minst: Få dem raskere ut i markedet.

– Vi ser at det er stor appetitt på nye smaker og aromaer som tilbyr forbrukerne en litt annerledes smaksopplevelse. I Spania, eksempelvis, står rosa gin for 40 prosent av verdiveksten i hele gin-kategorien. Vi tror derfor potensialet er stort, sier daglig leder for The Gin Hub, Sophie Gallois.

Interesserte kan få smake på Beefeater Pink på den rosa standen til Pernod Ricard på Spis & Drikk-festivalen i Oslo Spektrum 8. og 9. mars.

Drinker med Beefeater Pink

Pink & Tonic

Ingredienser:

5 cl Beefeater Pink
15 cl tonic
Halve, ferske jordbær
Isbiter

Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene over isbiter i et highball glass. Rør forsiktig rundt for å blande.

Cotton Candy Berry Sour

Ingredienser:

5 cl Beefeater Pink
2,5 cl eggehvite
2,5 cl sitronjuice
2 cl gommesirup

Fremgangsmåte: Ha gin, juice og gommesirup i glasset. Lag sukkerskum og topp med det.

Beefeater Pink Float

Ingredienser:

2 kuler sitronsorbet
5 cl Beefeater Pink
5 cl grapefruktjuice
5 cl tonic

Grapefruktskive til pynt

Fremgangsmåte: Dekorér glasskanten med jordbærdryss. Legg sitronsorbeten i glasset. Fyll opp med gin og grapefruktjuice, deretter tonic til slutt. Dekorér med en kvart skive på toppen glasset.

The Pink & Orange Tonic

Ingredienser:

5 cl Beefeater Pink
5 cl juice (blodappelsin)
2 dasher bitter appelsin
5 cl tonic

Fremgangsmåte: Fyll et glass med is. Ha opp i gin, juice og bitter appelsin. Topp med tonic og rør forsiktig. Pynt med en skive blodappelsin.

Pink Collins

Ingredienser:
3,5 cl Beefeater Pink
1,5 cl Crème de fraise
2,5 cl sitronjuice
1,0 cl gommesirup

Soda

Fremgangsmåte: Bland de fire første ingrediensene i en shaker med isbiter. Hell opp i et glass med isbiter. Topp med soda og rør forsiktig.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS