Hege Jullumstrø Hildonen og Roar Hildonen tok imot prisen.
Hege Jullumstrø Hildonen og Roar Hildonen tok imot prisen.

Årets handelsbedrift i trondheimsregionen

Roar Hildonens restaurantvirksomhet, som består av  To Rom og Kjøkken og EC Dahls Pub og Kjøkken, er kåret til «Årets Handelsbedrift 2023 i Trondheimsregionen».

Fra prisutdelingen. Fra venstre Kirsten Schultz (direktør, Visit Trondheim), Roar Hildonen (restauratør og daglig leder), Hege Jullumstrø Hildonen (medeier og administrasjonssjef), Runar Martinsen (leder, «Business Banking» Trøndelag, Danske Bank) og Berit Rian (administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen).
Fra prisutdelingen. Fra venstre Kirsten Schultz (direktør, Visit Trondheim), Roar Hildonen (restauratør og daglig leder), Hege Jullumstrø Hildonen (medeier og administrasjonssjef), Runar Martinsen (leder, «Business Banking» Trøndelag, Danske Bank) og Berit Rian (administrerende direktør for Næringsforeningen i Trondheimsregionen).

Prisen ble delt ut av Danske Bank og Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT) onsdag 28. februar, der Roar Hildonen og kona Hege Jullumstrø Hildonen mottok prisen på vegne av virksomheten.

Les også: Roar Hildonen fikk Det Norske Måltids hederspris (februar 2022)

Omfattende og god drift

Fra venstre Berit Rian (administrerende direktør for Næringsforeningen i Trondheimsregionen), Runar Martinsen (Danske Bank) Roar HIldonen og Hege Jullumstrø Hildonen foran inngangen til To Rom og Kjøkken i Trondheim.
Fra venstre Berit Rian (administrerende direktør for Næringsforeningen i Trondheimsregionen), Runar Martinsen (Danske Bank) Roar HIldonen og Hege Jullumstrø Hildonen foran inngangen til To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Hildonens restaurantvirksomhet består av To Rom og Kjøkken og EC Dahls Pub og Kjøkken.

I 2023 hadde de en samlet omsetning på 66,2 millioner kroner i de to restaurantene (2020: 33,4 millioner), og et resultat før skatt på totalt +5,0 millioner kroner (2020: +1,7 millioner).

Virksomheten har 84 ansatte, og en egenkapitalandel på henholdsvis 33,4 % og 12,5 % (2022) for de to virksomhetene.

Satser på lærlinger

Hildonens restaurantvirksomhet har i dag åtte kokkelærlinger og seks servitørlærlinger i de to restaurantene, noe de er meget stolte av.

Totalt ha er det utdannet godt over 70 kokker og servitører i årene det har vært drift ved To Rom og Kjøkken og E. C. Dahls Pub og Kjøkken, en formidabel innsats med tanke på rekruttering og utdanning til bransjen.

Les også: Hildonen med ny bok, Shaken or Stirred (september 2023)

Vært med å utvikle Trondheim som matby

Roar Hildonen. (Foto: Privat)

Roar Hildonen har gjennom mange år jobbet aktivt for å fremheve og utvikle Trondheim og Trøndelag som restaurantby og matregion.

Han har høstet mye anerkjennelse og mottatt flere priser for sitt arbeid innen bransjen og næringslivet, og hans restauranter har mottatt en rekke gode omtaler for mat og service, noe som bidrar til Midtbyens og Trondheims attraktivitet.

Les også: Roar Hildonen ble fransk vinambassadør (oktober 2022)

Gir premiepengene til Strinda videregående skole avd. restaurant- og matfag

Årets handelsbedrift er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank. Prisen ble første gang delt ut i 2006. Prisen består av en sjekk på 25 000 kroner, som gis videre til en selvvalgt organisasjon med et godt formål, samt et kunstverk.

Roar Hildonen, kona Hege Jullumstrø Hildonen og daglig leder Alexander Skjefte ved EC Dahls Pub og Kjøkken, har valgt å gi prispengene til rekrutteringsteamet ved Strinda videregående skole avd. restaurant- og matfag.

Juryen

«Juryen er takknemlig for den jobben Roar Hildonen og hans team gjør for å styrke Trondheim som restaurant- og gastronomiby og Trøndelag som ledende matregion. Gjennom sine restaurantvirksomheter og utrettelige innsats til det beste for fellesskapet bidrar han og resten av teamet til næringsutvikling og verdiskaping i byen og regionen», skrives det i en pressemelding.

Følgende grupper oppnevner medlemmer til juryen for prisen: Næringsforeningens Fagråd Handel, Trondheim Management, Danske Bank og administrasjonen i NiT.

Årets jury har bestått av Kirsten Schultz (daglig leder i Trondheim Management), Runar Martinsen (leder «Business Banking» Trøndelag i Danske Bank), Randi Schjetne (medlem i NiTs Fagråd Handel), og Berit Rian (administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen).

Årets handelsbedrift

Prisen deles ut til en handelsbedrift (*) som har hatt en god økonomisk utvikling de senere år, og som i tillegg har vist evne til innovasjon og markedstilpasning. Begrensingen er at bedriften skal være innen detaljhandelsområdet (dvs. at grossistene ikke er med). Bedriften skal ha sitt hovedkontor og/eller opprinnelse i Trondheim og ekspandere ut derfra, enten ved etablering av fysiske butikker/utsalgssteder eller ved å gjøre sine varer tilgjengelige via andre egne kanaler.

(*) En handelsbedrift kjøper og selger varer, evt. foredler råvarer for servering, enten i et fysisk utsalgssted, i en nettbutikk eller i en kombinasjon av utsalgssted og netthandel

 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS