Direktør for tekniske tjenester hos Scandic Norge, Mikkel Vangsgaard.
Direktør for tekniske tjenester hos Scandic Norge, Mikkel Vangsgaard.

Hotellkjede har redusert forbruket med 40 prosent

Samarbeidet med teknologiselskapet Green Norway har gitt resultater for Scandic Norge. På enkelte av kjedens hoteller har energiforbruket gått ned med over 40 prosent. Samarbeide har også bidratt til å optimalisere inneklimaet på hotellene.

Scandic jobber kontinuerlig for å redusere miljøavtrykket og drive hotellene med omtanke for mennesker og miljø.

Gjennom samarbeidet med Green Norway har Scandic Norge tatt ytterligere steg i dette viktige arbeidet. Ved hjelp av avansert dataanalyse, tverrfaglig kompetanse og kunstig intelligens, har Green Norway foreløpig skreddersydd energibesparende tiltak for 21 av kjedens hoteller.

På enkelte av hotellene har dette resultert i over 40 prosent reduksjon i strømforbruket. Helt uten investeringer.

Bedre inneklima

– Samarbeidet med Green Norway har ikke bare gjort det mulig for oss å redusere forbruket, men det har også bidratt til å optimalisere inneklimaet på hotellene våre. Vi jobber hele tiden for å skape bedre og mer bærekraftige hotellopplevelser for gjestene våre, så dette er en vinn-vinn-situasjon for oss, sier direktør for tekniske tjenester i Scandic Norge, Mikkel Vangsgaard.

Norge har satt som mål å kutte sitt klimagassutslipp med 55 prosent innen 2030. I stedet fort kostbare oppgraderinger og investeringer, fjerner Green Norway unødvendig energiforbruk i bygninger ved å utnytte eksisterende systemer på en bedre måte enn hva som er tilfelle i dag. Et resultat av dette er altså lavere energiforbruk og bedre inneklima.

Fjernet unødvendig energibruk

Erik Åbyholm er daglig leder for Green Norway.
Erik Åbyholm er daglig leder for Green Norway.

– Mange tror de må gjøre investeringer for å bli mer bærekraftige, men i Norge er det svært mange bygg som bruker mye mer energi enn hva de egentlig trenger. Det vi gjør er å hjelpe dem å fjerne unødvendig energiforbruk og sløsing, og ta tak i muligheter de kanskje ikke selv visste at de hadde i eksisterende anlegg og systemer. I praksis betyr det å utnytte eksisterende systemer på en bedre måte, gjennomføre tiltak og forbedringer som ikke krever investeringer, sier daglig leder for Green Norway, Erik Åbyholm, i pressemeldingen.

Svanemerket

De aller fleste Scandic-hotellene er Svanemerket.

Metoden som benyttes innebærer en analyse av byggenes energiforbruk, identifisering av unaturlige mønstre i energiforbruk, gjennomgang av tekniske systemer og anlegg som varme, kjøling og ventilasjon. Videre iverksettes konkrete tiltak i samarbeid med Scandics tekniske personell.

Scandic Norge er den eneste hotellkjeden i Norge som er sertifisert med Svanemerket; den tøffeste miljøsertifiseringen for hoteller og overnattingsbedrifter.

Nordens offisielle miljømerke oppdaterer sine krav hvert fjerde år, og skiller seg fra andre sertifiseringer ved at kravene de stiller er absolutte. 93 prosent av Scandics hoteller i Norge har innfridd de strenge kravene til sertifiseringen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS