Illustrasjon: Hasselknippe

Hvordan bygge en merkevare som blir lagt merke til?

Hva gjør merkevarene som setter et varig inntrykk? Hva er det f.eks. med Breletts melodi som gjør at du nynner på den resten av dagen etter å ha hørt melodien eller hva er det som gjør at Kvikk Lunsj er sjokoladen vi har med oss ut på tur? Hvorfor foretrekker du en merkevare fremfor et annen?

SDenne saken er skrevet av Kari Hasselknippe

Illustrasjon: Hasselknippe

Å skille seg ut i mengden av støy er en utfordring. Det krever at du tar regien selv! Og det krever hardt arbeid, innsikt, statistikk, kunnskap om mennesker, verktøy, design og beste praksis for å nevne noe. Det kan virke utfordrende, men fortvil ikke.

Det er en grunn til at merkevarene, jinglene sitter fast i hodet ditt. De er overbevisende, ordene resonnerer med deg, de er enkle å forstå, og de vekker antagelig en følelse inni deg. Gode markedsførere vet hvordan de skal ta grep og gjennomføre. Likevel er det mange bedriftsledere for små -og mellomstore bedrifter som hverken har kunnskapen selv eller ansatte til å bistå med å skape en overbevisende merkevare. Et produkt eller en tjeneste folk vil huske for alltid og som de ønsker å engasjere seg i, assosiere seg med!

Mitt råd til deg som er eier eller er daglig leder for en slik bedrift. Ta regien selv! Det behøver ikke å være så avansert, ta for mye tid eller sluke alle budsjetter. For å bygge en suksessfull merkevare må du ta i bruk noen strategiske og taktiske grep.

Merkevarens oppgave

Illustrasjon: Hasselknippe

For flere tiår siden ble en merkevare definert som et navn, slagord, tegn, symbol eller design, eller en kombinasjon av disse elementene. Summen av elementene skiller et selskap, produkt eller tjeneste fra en annen. I dag er merkevarebygging mye mer kompleks og enda viktigere. Hva skal en merkevare gjøre?

Merkevarebygging handler ikke bare om å få dine målgrupper til å velge deg fremfor konkurrenten. Det handler også om å få potensielle kunder til å se deg som den eneste leverandøren, den som kan innfri forventningene og løse problemer eller dekke behov. Når alt kommer til alt handler merkevarebygging om å løse et problem.

En god merkevare vil:

* Signalisere et klart og tydelig budskap

* Bekrefte merkevarens troverdighet i markedet

* Koble kunden emosjonelt til produktet eller tjenesten

* Motivere kunden til kjøp

* Skape lojalitet

For å skape suksess må du forstå hva DINE kunder trenger og ønsker, og da mener jeg i hver eneste kontakt du har med kunden. Det tar tid å bygge en god merkevare, men når du vet hva dine kunder trenger og ønsker seg, i hvert eneste kontaktpunkt du har med kunden, så vil merkevaren din skape suksess.

Et viktig spørsmål du bør stille deg er om det samsvarer mellom det du tilbyr og det kunden faktisk opplever, får? Er det samsvar mellom det du tilbyr og det kunden forventer?

Gratis e-guide til deg

Illustrasjon: Hasselknippe

Jeg brukt mye tid på å definere og tydeliggjøre veien du må gå for å kunne ta regien selv og styrke din merkevare. Å sette det i system, slik at det blir enklere for deg og din bedrift. Jeg benytter et system som er delt opp i 4 steg; - Merkevareutvikling - Merkevareprofil & Identitet - Kommunikasjon & Spredning - Merkevareautoritet Det å bygge en suksessfull merkevare er ikke gjort over natten. Det er ikke noe du gjør i løpet av tre uker og så er du ferdig. Det handler om å lære gode strategier over tid, og å bruke tid på å implementere dem og prøve og feile.

Les mer om mitt 90 dagers vekstprogram

Jeg har oppsummert noen gode tips til deg, helt gratis. Det første steget er merkevareutvikling, og selve grunnmuren i all merkevarebygging. Trykk på knappen under og meld deg på mitt nyhetsbrev. Da får du gratis tilgang til e-guiden. Jeg håper du får god nytte og inspirasjon av mine tips og råd.

Ja, takk - jeg vil ha guiden

Hasselknippe blogger på Horecanytt.no

Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling.

I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon.

Kari Hasselknippe har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

I vår spalte gir hun deg tips, inspirasjon og råd til hvordan du kan blir mer tydelig, kjent og synlig.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS