Her åpner Sven Erik Renaa, Bjørn Svensson og Øyvind Bøe Dalelv nytt brasseri i 2026.
Her åpner Sven Erik Renaa, Bjørn Svensson og Øyvind Bøe Dalelv nytt brasseri i 2026.

Stjernekokker åpner brasserie på Tjuvholmen

I 2026 flytter kokkekollegaene Björn Svensson og Øyvind Dalelv inn i frontlokalet på Tjuvholmen, med Sven Erik Renaa som partner.

Øyvind Bøe Dalelv i aksjon i Årets kokk.
Øyvind Bøe Dalelv i aksjon i Årets kokk.

Bjørn Svensson har stått bak Restaurant Oscarsgate, Fauna, Galt, Schlägergården, samt nåværende Restaurant Fan.

Øyvind Bøe Dalelv har lang fartstid fra blant annet Statholdergaarden, kokkelandslaget og Michaels. 

'Sven Erik Renaa har Re-Naa med tre stjerner i Stavanger og Sirkus Renaa, som snart også åpner i Oslo. Nå står de sammen om å skape en ny restaurantopplevelse i byen.

Spennende med stort lokale

– Dette er nytt for oss alle, et så stort lokale, noe som både er spennende, men også skremmende. Men vi har alltid hatt et ønske om å lage et større sted og en annen type av mat som kanskje treffer et bredere publikum, forteller Svensson, Dalelv og Renaa.

Fra tanker til virkelighet

– Vi har lenge drømt om et brasserie på Tjuvholmen, og da muligheten åpnet seg for å få noen av landets beste restaurantdrivere med på laget, var timingen perfekt. Dette blir et konsept som vi tror vil passe godt inn blant de eksisterende serveringsstedene, samt bidra til å styrke helheten på Tjuvholmen, sier eiendoms- og transaksjonsdirektør for Selvaag Eiendom, Amund Mehli.

Fra Bølgen & Moi til nytt kapittel

Frontlokalet på 573 kvadratmeter med stor uteservering og gode solforhold har i over et tiår vært hjemmet til Bølgen & Moi. Når de flytter ut ved årsskiftet, markerer det slutten på et langt og godt samarbeid.

– Vi vil takke Bølgen & Moi og Eik Servering for 11 fantastiske år med godt samarbeid og gode matopplevelser, sier Mehli i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS