Foto: Oclin – Martin Giskegjerde/layout: Bendik Nerstad
Forsiden på femte utgaven av Horeca i 2025.

Årets femte Horeca-magasin er på vei

Årets femte magasinutgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. Du finner masse informativt og spennende lesestoff i denne utgaven, der naturlig nok Årets kokk er et av hovedoppslagene.

Forsiden på femte utgaven av Horeca i 2025.
Forsiden på femte utgaven av Horeca i 2025.

Christian A. Pettersen vant Årets kokk, og blir dermed Norges Bocuse d’Or-kandidat for tredje gang. Det har ingen norsk kokk gjort tidligere.

Foruten Pettersen selv som hovedkandidat, var Hanna Korvald fra Spiseriet i Stavanger konserthus commis, mens den tidligere svenske sølvvinneren fra Bocuse d'Or i 2019, Sebastian Gibrand, var coach.

Les alt om Årets kokk i Horeca nummer 5 2025

Østlandske Storhusholdning 2025

Høstens store møteplass for hele horecabransjen nærmer seg. 15. og 16. oktober arrangeres Østlandske Storhusholdning på Hamar.

– Det er svært god mobilisering av offensive utstillere, sier Konrad Sel, som leder Østlandske Storhusholdning.

– Nytt i år er flere spennende seminar og foredrag. Er du opptatt av fremtiden, AI, robotisering, matsvinn, offentlig anskaffelser, beredskap og sikkerhet m.m., kan du få stort utbytte av å sette av en av dagene, sier messegeneral Sel.

Les mer i Horeca nummer 5 2025

Lokalmatens «far»

Røros regnes som «lokalmathovedstaden» i Norge, og den som har stått aller sterkest i bresjen for de særegne produktene fra Røros-traktene, er Ingulf Galåen.

Les mer om Ingulf Galåen og Galåvolden Gård i Horeca nummer 5 2025.

Lubeco tilbake hos Bjørn Lundby

Etter flere år på svenske hender, er Lubeco tilbake hos Bjørn Lundby, som startet selskapet i 1989 sammen med Peer Bergersen.

Nylig ble det kjent at Lundby – gjennom selskapet «Kunstnerkokken og tekniker’n AS», som han eier sammen med kona Mona, har kjøpt tilbake alle aksjene i selskapet, etter at han de siste årene har sittet på en mindre aksjepost (15 prosent).

Les mer i Horeca nummer 5 2025, der du også kan lese portrettet med Bjørn Lundby.

Fremtidens mat finner du i havet

Hvordan vil fremtidens mat fra havet smake? Hvordan kan ressursene i og ved havet danne grunnlag for ny næringsutvikling og sjømatnæring?

Det var noen av temaene på fagdagen hos Egersund Trål i Utgårdskilen på Hvaler for en tid tilbake, der «den blå næringen» ble satt på dagsorden.

Les mer i Horeca nummer 5 2025

Radisson Red Oslo City Centre

Miljøoppussing har gitt kraftig vekst for Radisson Red i Oslo sentrum. 15 prosent av kundene sier at de velger hotellet fordi det er sertifisert som «netto null».

Det holder ikke å bygge nytt for å redde verden. – 80 prosent av bygningene som vi trenger å dekarbonisere innen 2050, er allerede bygd, sier Inge Huijbrechts.

Arktisk whisky

Verdens nordligste whisky blir helt arktisk. Nå er bønder i Lyngen og Alta i gang med å dyrke det som blir lokal malt. 

– Til å begynne med hadde vi Mack til å lage wort for oss. Vi kjente utstyret der veldig godt og kunne få det spesifikt som vi ville ha det, sier Gjermund Stensrud. 

Han har 28 år bak seg hos Mack – både i tapperiet, brygghuset og laboratoriet – før han ble produksjonssjef på Aurora Spirit Distillery.

Les mer om Aurora Spirit Distillery i Horeca nummer 5 2025

Skjenker det beste ølet

Han skjenker Skottlands beste øl. Det som gjør utslaget, er ganske enkelt å følge alle rutinene, sier pubvert Iain Hewitt.

Produktet er det samme i hundrevis av puber, men ingen behandler og skjenker det bedre. Hewitt er sjef på Winstons. Nabolagspuben i utkanten av Edinburgh har flere ganger fått prisen for å gi gjestene Skottlands beste pint.

Les mer i Horeca nummer 5 2025

Horeca anmelder hotellfrokoster

Horecas journalist Georg Mathisen har sittet i juryen for Twinings Best Breakfast fra 2013 til 2023. Han anmelder hotellfrokoster etter inspirasjon av kriteriene som juryene har arbeidet etter, og som er utviklet i samarbeid med hotellkjedene.

Denne gangen er det Clarion Hotel the Edge i Tromsø som får sin dom. Tidligere er Scandic Nidelven i Trondheim, Amerikalinjen i Oslo og Hotel Norge i Bergen bedømt.

Les anmeldelsen av Clarion Hotel The Edge i Horeca nummer 5 2025

Bobler og modent rødt – fem vinnere fra nyhetslansering

Fra stramme bobler i Lombardia til Pinot Noir fra New Zealand. Høstlanseringen varter opp med hyggelige viner fra mindre kjente områder som overrasker med kvalitet og kompleksitet.

Se hva Horecas vineksperter anbefaler i magasinutgave nummer 5 i 2025

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven, blant annet om Bache-Gabrielsens 120-årsjubileum, om Booking.com/Hotels.com og norske hoteller, og om et hotell som får strøm fra egne solceller og varmtvann fra kjøleanlegget til naboen – et supermarked.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS