– Matsvinn er en av vår tids store klimautfordringer. I Scandic jobber vi hver dag for å forvalte maten vår på en bærekraftig måte, med smartere buffeter, digitale målesystemer og samarbeid med partnere som Too Good To Go, sier direktør for mat og drikke for Scandic Norge, Morten Malting.
– Matsvinn er en av vår tids store klimautfordringer. I Scandic jobber vi hver dag for å forvalte maten vår på en bærekraftig måte, med smartere buffeter, digitale målesystemer og samarbeid med partnere som Too Good To Go, sier direktør for mat og drikke for Scandic Norge, Morten Malting.

Gir bort Scandic-frokoster over hele landet

Scandic Hotels markerer FN-dagen mot matsvinn ved å gi bort Scandic-frokoster over hele landet.

Scandic og Too Good To Go markerer «Den internasjonale dagen mot matsvinn» ved å gi bort overskuddsmat fra hoteller over hele landet. 

Den internasjonale dagen mot matsvinn markeres 29. september. Dagen har til hensikt å sette søkelyset på hvor viktig arbeidet med å redusere matsvinn er for matsikkerhet og bærekraftig matproduksjon.

– Matsvinn, en av vår tids store klimautfordringer

Scandic har sterke tradisjoner for å markere dagen, og har i år besluttet å gi bort all overskuddsmat fra alle hotellene sine gjennom Too Good To Go-appen. 

– Med denne markeringen vil vi sette matredding på dagsorden. Gjennom samarbeidet med de flinke folkene i Too Good To Go sørger vi for at god hotellfrokost ikke går til spille, men havner der den hører hjemme – i magen, sier direktør for mat og drikke for Scandic Norge, Morten Malting.

– Matsvinn er en av vår tids store klimautfordringer. I Scandic jobber vi hver dag for å forvalte maten vår på en bærekraftig måte, med smartere buffeter, digitale målesystemer og samarbeid med partnere som Too Good To Go. Vi har også forpliktet oss ved å signere bransjeavtalen, og ligger godt foran skjema til å innfri FNs bærekraftmål om 50 prosent reduksjon av matsvinnet innen 2030, sier Malting.

Reddet mer enn 450 000 måltider

Scandic Norge har samarbeidet med Too Good To Go siden 2016, og har siden den gang reddet mer enn 450 000 måltider.

De fleste av kjedens hoteller er sertifisert med Svanemerket, noe som innebærer at det stilles strenge krav til det som serveres av mat og drikke. Dette omfatter blant annet arbeid med matsvinn, forbud mot engangsartikler, søkelys på miljø og bærekraft i mattilbudet, og krav til høy andel økologisk mat og drikke. 

– At Scandic markerer den internasjonale dagen mot matsvinn ved å rette oppmerksomheten mot problemet, og å dele ut overskuddsmat over hele landet, er med på å sette matredding på agendaen for folk flest. Det er inspirerende å se hvordan Scandic både strategisk og konkret jobber for å redusere matsvinn. Vi er veldig stolte av å være en del av arbeidet deres, forteller daglig leder for Too Good To Go Norge, Ken Vanhoegarden.

Kan reserveres i appen

Maten kan reserveres som vanlig i appen fra kl. 12 den 28. september. På Scandic-profilene i appen vil man finne en kupongkode til en verdi av 49 kroner, som kan brukes til å reservere en frokost. 

Det hele vil foregå etter førstemann til mølla-prinsippet, og vi vil gi bort mat så lenge overskuddsbeholdningen rekker.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS