Åpnet dørene til Norges nyeste designhotell

Onsdag 15. oktober åpner Hobo Hotel Oslo. Hobo er en del av Nordic Hotels & Resorts, Strawberrys gruppe av frittstående merkevarer.

Fra barområdet i nye Hobo Oslo.
Fra barområdet i nye Hobo Oslo.

Med 181 rom og ikke mindre enn fire forskjellige restaurant- og barkonsepter viderefører det en idé som ligger i Hobo-konseptet; at et hotell skal være like levende og uforutsigbart som byen det er født fra.

Konseptet

Hobo Oslo har 181 rom.
Hobo Oslo har 181 rom.

Hobo er designet med en filosofi om å være i konstant endring – i dialog med byen, nabolaget og tiden vi lever i.

Konseptet bygger på tidlig nordisk suksess, og i Oslo blir Hobo farget av menneskene her. Hotellet inviterer til deltagelse i form av pop-ups, samarbeid, og kulturelle initiativer, alt innrammet av et unikt design og det høye servicenivået til et moderne boutiquehotell.

Originalt

– Hobo-konseptet kan beskrives med ett ord: Originalt. Det er en egenart som definerer utformingen av hotellet. Hver av de nordiske hovedstedene får sitt eget Hobo-hotell, men de ser ikke like ut. Fellesnevneren er atmosfæren og stemningen, i tillegg til utvalget av mat- og drikke konseptene som er like viktige som designet på rommene. Hobo Oslo er skapt for et nytt segment av gjester og besøkende, og blir garantert et spennende tilskudd til kulturbyen Oslo, sier eier og grunnlegger av Strawberry, Petter A. Stordalen.

Startet i Stockholm i 2017

Hobo ble til i Stockholm i 2017, og ble fort en magnet for kreative og kulturelt nysgjerrige. Den disruptive tilnærmingen til gjestfrihet – å skape et møtested, hjem, musikksted og kulturell arena – viste seg å være en oppskrift på suksess. I 2024 åpnet søsterhotellet Hobo Helsinki med stor anerkjennelse i hjertet av den finske hovedstaden. Med Oslo som tredje destinasjon fortsetter reisen videre i Norden, før København står for tur senere.

Hobo Oslo tilbyr flere konsepter innen mat og drikke, alle med ulik karakter:

Yeast i Hobo Oslo.
Yeast i Hobo Oslo.

· YEAST: Liten men livlig sjappe som serverer pizza, naturviner og cocktails på boks

· KREATUR: Konseptrestaurant med utskiftende temaer og gastronomiske tolkninger

· HOBO BAR: Sentral, åpen bar som fungerer som hotellets hjerte

· SPACE BY CAFÉ: Kafé og bar med utskiftende utstillinger av lokale kunst- og håndverkere

· HOBO BREAKFAST: Ikke buffet, men et kuratert frokostbrett med lokale råvarer

Disse spisestedene og barene knyttes sammen av gårdsrommet, glasstaket og hotellets arkitektur. Bak det karakteristiske interiøret står Berlin-baserte studio aisslinger, som har designet tidligere Hobo-hoteller og her innkorporert Hobos designfilosofi med et tydelig norsk preg. Sammen med event- og møtelokaler samt en rekke sosiale flater så vil Hobo Oslo skape en destinasjon for lokalbefolkningen såvel som turister.

– Speilbilde av en by vi elsker

– Hobo Oslo er bygget som vårt speilbilde av en by vi elsker. Jeg er så spent på at vi endelig får ønske verden velkommen til den. Vi ønsket ikke å bygge et sted du bare sjekker inn på, men et sted du fortsetter å oppdage. Dette er et komplett økosystem der internasjonale reisende, Oslo-borgere og selve byen møtes. Jeg kunne ikke vært stoltere av Hobo Oslo-teamet, som jeg vet vil bygge en suksesshistorie her fra dag én, sier hotelldirektør Wilhelm Hartwig.

En del av Nordic Hotels & Resorts

Hobo er en del av Nordic Hotels & Resorts, Strawberrys gruppe av frittstående merkevarer. Hobo Oslo blir del av en portfjøle med Nordens mest særegne hoteller som Sommerro og Amerikalinjen i Oslo, Villa Copenhagen i København, At Six i Stockholm og Hotel Kämp i Finland. Hobo Oslo er åpen fra og med i dag, onsdag 15. oktober.

Hobo Oslo

Rom: 181

Kategorier: 5 romkategorier, fra Hobo Snug til Hobo Corner Suite

Adresse: Dronningens gate 23-25, Oslo

Mat og drikke: Hobo Bar, Hobo Breakfast, Space By Café, Yeast, Kreatur

Andre fasiliteter: Møterom og gym

Design: studio aisslinger

Åpnet: 15. oktober 2025

Nettside: www.hobohotel.no

 



Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS