Blåskjell
Blåskjell

Verdens største matmesse får smak av kysten

Norske sjømatopplevelser skal lokke tyske turister til Norge. Grüne Woche i Berlin er en av verdens største messer for mat og reiseliv. Messen ble etablert i 1926 og samlet i fjor over 115.000 innkjøpere av mat og reiseopplevelser fra hele verden. I tillegg var en halv million tyskere innom Grüne Woche. Nå skal Norsk Sjømatsenter presentere Smak av kysten på messen, som arrangeres i Berlin fra 15. til 24. januar.

Publisert

Norsk sjømat, deriblant blåskjell, skal presenteres på Grüne Woche i Berlin den kommende uka. (Foto: Atle Kårstad)

Internasjonalt har sjømat fra Norge et godt omdømme. På årets Grüne Woche skal Norsk Sjømatsenter i kombinere unike smaksopplevelser og eksotiske reisemål fra Kyst-Norge.

Les mer om Grüne Woche her

Smak av kysten er et kvalitetsprogram for serveringsbedrifter som satser på sjømat. Hittil er 38 spisesteder langs kysten sertifisert, og flere av mesterkokkene i dette kulinariske nettverket blir med til Berlin for å servere sine sjømatfavoritter til både bransjefolk og besøkende.

Verdikjede

I samarbeid med Innovasjon Norge skal for aller første gang medlemmer av Smak av kysten få vise frem en større del av den norske sjømat-verdikjeden. Norsk sjømat har høy kvalitet og et stort mangfold, og på messen vil de besøkende få stifte bekjentskap med ulike smaker fra havet, tilberedt av dyktige Smak av kysten-kokker. Smaksprøvene vil være basert på råvarer fra norske produsenter som også vil være til stede under messen:

* Ishavsrøye fra Sigerfjord Fisk AS

* Laks og torsk fra Nils Williksen AS

* Blåskjell fra Snadder og Snaskum

* Kveite fra Marine Harvest Coldwater

* Klippfisk fra Jakob og Johan Dybvik AS

* Røykte lakseprodukter fra Mikals Laks AS

To siktemål

– På den norske standen skal vi presentere både råvarer og ulike tilberedningsmetoder for å fremme smak og kvalitet, forteller prosjektleder Alexandra Krage Angell.

– Det er to siktemål med initiativet. Først å inspirere tyske forbrukere til i enda større grad ta i bruk norske råvarer fra sjøen. For det andre ønsker vi å friste dem til å komme til Norge for å oppleve førsteklasses sjømat i sine rette omgivelser. I tillegg ønsker vi også å benytte anledningen til å teste ut smakspreferanser for norsk sjømat på det tyske markedet.

Smak av kysten

* Smak av kysten er et kulinarisk nettverk med 38 spisesteder i Fjord-Norge og i Oslo som setter sin ære i å ha sjømat med høy kvalitet på menyen.

* Spisestedene deltar aktivt på kompetansehevende aktiviteter for til enhver tid å tilby gjestene det beste fra havet. I tett samspill med leverandørene jobbes det aktivt for å fremme nye og mindre brukte fiskesorter, samt tilberede etablerte fiskesorter på nye og spennende måter.

* Målet for Smak av kysten er å inkludere 50 spisesteder over hele landet som har spesielt gode forutsetninger for å satse på sjømat. Kompetanseheving, kvalitetssikring og markedsføring er de bærende elementene i satsing og spisestedene skal oppleve at satsing på sjømat gir en økt fortjeneste.

* Norsk Sjømatsenter i Bergen er initiativtaker og driver nettverket, og senteret har 10 års erfaring i prosjekt- og konseptutvikling innen sjømatnæringen.

Les mer på www.smakavkysten.no eller på www.sjomat.no

Pressemelding

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS