Byråd for kultur og næring i Oslo, Anita Leirvik North, åpnet utelivskonferansen.
Byråd for kultur og næring i Oslo, Anita Leirvik North, åpnet utelivskonferansen.

Oslo: – Verdens beste uteliv

– Utelivsnæringen skaper mange viktige arbeidsplasser og er med på å gjøre Oslo til verdens beste by, sa byråd for kultur og næring, Anita Leirvik North, da hun åpnet Næringsetatens utelivskonferanse.

Anita Leirvik North (byråd for kultur og næring), Britha Røkenes (etatsdirektør i Næringsetaten) og Anders Aurmo (avdelingsdirektør i Næringsetaten).
Anita Leirvik North (byråd for kultur og næring), Britha Røkenes (etatsdirektør i Næringsetaten) og Anders Aurmo (avdelingsdirektør i Næringsetaten).

For tredje gang har Næringsetaten samlet eiere, drivere og ansatte i Oslos uteliv til konferanse.

– Det er viktig med et godt samarbeid mellom utelivsnæringen og Næringsetaten, sa Næringsetatens direktør, Britha Røkenes.

Mer boller og mindre øl

Dataanalytiker i DNB, Haavard Simonsen, fortalte om osloborgernes forbruksmønstre.
Dataanalytiker i DNB, Haavard Simonsen, fortalte om osloborgernes forbruksmønstre.

– Dyrtiden har truffet utelivsbransjen hardt. Osloborgerne bruker mindre penger på uteliv enn tidligere. Vi håper på bedre tider neste år, sier dataanalytiker i DNB,  Haavard Simonsen.

Han ga forsamlingen innsikt i folks forbruksmønstre basert på data fra korttransaksjoner i Oslo og ellers i landet. Utelivet taper terreng, mens serveringsvirksomhet tar mer av kaka. Det er særlig bakerier som opplever en fremgang.

Skjenkekontrollen

Torgeir Engh, jurist i Næringsetaten forteller om skjenkekontrollen.
Torgeir Engh, jurist i Næringsetaten forteller om skjenkekontrollen.

– Skjenkekontrollen skal virke som en motivasjon til å skjenke ansvarlig. Gjesten som ikke greier å slutte å drikke, skal ikke møte på bartenderen som ikke greier å slutte å skjenke, sa jurist i Næringsetaten, Torgeir Engh, i sitt engasjerende innlegg.

Skjenkekontrollørene har erfaring fra utelivet. Tanken er at kjennskap til de spesielle utfordringene i utelivsnæringen vil gjøre forståelsen og dialogen bedre. Skjenkekontrollen skal også bidra til like konkurranseforhold i utelivsnæringen. Hvis utelivsbransjen opplever at det er fritt frem for konkurrentene å bryte reglene, kan det oppleves som at konkurrentene har en urettferdig konkurransefordel.

Aldersgrenser, alkoholreklame, arbeidsrett og restaurantanmeldelser

Deltakerne på konferansen fikk også høre advokat Trym Portvik snakke om aldersgrenser på utesteder. Professor i sosialantropologi Runar Døving snakket om hva som ville skjedd dersom forbudet mot alkoholreklame ble opphevet, og advokat Limita Lunde fortalte hvordan arbeidsretten kan brukes til å sikre fleksibilitet i utelivsbransjen. Restaurantanmelder i Aftenposten, Erik Gulbrandsen snakket om restaurantanmeldelser i praksis.

Kilde: Oslo kommune

Tre på konferansen

«Det er ekstremt mange flinke folk på Oslos restaurantscene»

Erik Gulbrandsen, restaurantanmelder i Aftenposten

«Jeg deltar på utelivskonferansen for tredje gang, og opplever en forbedring år for år»

Ruben Karlsen, Parkteatret

 «Jeg hører fra utelivsbransjen at Næringsetaten har blitt mer brukerorienterte de siste årene, og at bransjen setter stor pris på det»

Daniel Torkildsen Lea, direktør i Oslo Handelsstands Forening

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS