Forsiden på sjette utgaven av Horeca i 2025.
Forsiden på sjette utgaven av Horeca i 2025.

Årets siste Horeca-magasin er på vei

Årets sjette og siste magasinutgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. Du finner som vanlig masse informativt og spennende lesestoff i denne utgaven, deriblant en stor artikkel om vinneren av Matomsorgsprisen, Wenche Andersen.

Forsiden på sjette utgaven av Horeca i 2025. Wenche Andersen ble den 20. vinneren av Matomsorgsprisen. Her sammen med juryleder Ivar Villa.
Forsiden på sjette utgaven av Horeca i 2025. Wenche Andersen ble den 20. vinneren av Matomsorgsprisen. Her sammen med juryleder Ivar Villa.

I år ble Matomsorgsprisen delt ut for 20. gang.

Andersen fikk prisen for sin livslange innsats for å løfte fram god, sunn og bærekraftig hverdagsmat – og for å inspirere både profesjonelle og amatører på kjøkkenet.

– Dette er veldig stort for meg. Det er her jeg hører hjemme i bransjen, og det er godt å få anerkjennelse av sine «egne», sier Wenche Andersen.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 6 2025

Østlandske Storhusholdning 2025

Østlandske Storhusholdning 2025 er historie. Nå retter arrangøren søkelyset mot den 17. utgaven i oktober 2027.

– Tusen takk alle utstillere og besøkende under høstens store møteplass for horecamarkedet. Fantastiske stands med stort utvalg og bredde. Flere utstillere er tydelige på at det var flere beslutningstakere enn i 2023, sier messegeneral Konrad Sel.

Les mer om messen i magasinet Horeca, nummer 6 2025

ServeTek, ny kjede for storkjøkkenleverandører

ServeTek er en ny nordisk kjede som samler markedets ledende aktører innen storkjøkken, matservice og hygiene.

Lillehammer Storkjøkkensenter er et av selskapene som nå inngår i den nye kjeden.

– Vi skal bygge Nordens største kjede for storkjøkkenleverandører, sier Brede Hemma, som har vært hovedeier i både ATW Oslo (51 %) og Lillehammer Storkjøkkensenter (80 %), som nå inngår i ServeTek.

Les mer om ServeTek i magasinet Horeca, nummer 6 2025

Horeca anmelder hotellfrokoster

Horecas journalist Georg Mathisen har sittet i juryen for Twinings Best Breakfast fra 2013 til 2023. Han anmelder hotellfrokoster etter inspirasjon av kriteriene som juryene har arbeidet etter, og som er utviklet i samarbeid med hotellkjedene.

Denne gangen er det Britannia Hotel i Trondheim som får sin dom. Tidligere er Scandic Nidelven i Trondheim, Amerikalinjen i Oslo, Hotel Norge i Bergen og Clarion Hotel the Edge i Tromsø bedømt.

Les anmeldelsen av Britannia Hotel i Horeca nummer 6 2025

Hobo Oslo

De har gjort tre bygg til ett hotell, samlet rundt en romslig bakgård med glasstak. Nye Hobo i Oslo er bygd for å gjøre inntrykk.

For nesten 200 år siden var det hotell i Karl Johans gate 8, midt i Christiania. Men Hobo markedsfører ikke historien til Hotel de Scandniavie fra 1838. Her er det helt andre poenger som er viktige:

– Det var et godt hotell med en veldig god restaurant i første etasje. Tilholdssted for byens bohemer og kunstnere; litt sånn som Grand. Men vi har ikke brukt noe av den historien i vårt narrativ. Vi er moderne og progressive, sier hotelldirektør Wilhelm Hartwig.

Les mer om det nye Oslo-hotellet i magasinet Horeca, nummer 6 2025

Horeca har besøkt Host Milano

Host i Milano er en av verdens største messer for storkjøkkenleverandører. Vi besøkte messen, og i denne og de neste utgavene kan du lese mer om de mange nyhetene vi fant på messen i Italia

Les mer i Horeca nummer 6 2025

Norske destillerier på fremmarsj

I den forrige utgaven (nummer 5 2025) skrev vi om Aurora Spirit Distillery. Denne gangen finner du større saker om Angr Brenneri på Askøy utenfor Bergen og Silver Distillery på Kongsberg

Les mer i magasinet Horeca, nummer 6 2025

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven, blant annet om årets utgave av World Cheese Awards, om årets kåring av landets beste hotellfrokost (Twinings Best Breakfast) og om årets akevitt-nyheter.

Daniel Hasvold Jung-Eldøy, som driver restauranten Dill i Singapore, er portrettert i denne utgaven, mens Aksdal Inn er vår typebedrift i nummer 6 2025.

I forkant av julehøytiden har våre vineksperter denne gangen vært på jakt etter de aller beste høytidsvinene.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS