Prisvinnerne i Culinary Hotel Awards samlet på Sommerro.
Prisvinnerne i Culinary Hotel Awards samlet på Sommerro.

Vinnerne i Culinary Hotel Awards 2025

Hvilket hotell serverer Norges beste frokost? Hvor kan du nippe til de fineste cocktailene, spise på den beste hotellrestauranten, nyte den perfekte koppen kaffe eller utforske den mest eksepsjonelle vinlisten? Culinary Hotel Awards har kommet til Norge, og dette er årets vinnere.

Etter lansering i Sverige tidligere i 2025, har nå Culinary Hotel Awards kommet til Norge. Kåringen fremhever landets mest bemerkelsesverdige mat- og drikkeopplevelser på hotell.

Juryen har reist landet rundt for å finne både skjulte perler og ikoniske reisemål – og sette søkelyset på hotellene som setter nye standarder for kulinarisk fortreffelighet.

Se alle vinnerne nederst i saken

Dette har de felles

Blant de 12 prisvinnerne peker én ting seg ut: Hele ni av dem bruker Millum som sitt digitale innkjøpssystem, blant annet Hotel Norge, Hotel Victoria, Britannia og Sommerro.

– Vi er ekstremt stolte av at så mange av årets vinnere bruker Millum. Det viser at profesjonelle og bærekraftige innkjøp spiller en nøkkelrolle i å løfte hele hotellopplevelsen, sier markedsdirektør for Millum, Tiril Zelow Bliksmark.

Sponset gjeveste pris

Millum er også hovedsponsor for Food & Beverage Award, som i år gikk til Hotel Norge by Scandic i Bergen.

Juryen gir prisen «For deres evne til å skape gastronomiske opplevelser, fra tidlig morgen til sen kveld. Og for at de lykkes med det alle hoteller streber etter: å få gjestene til å føle seg både som hjemme – og som bortskjemte, inviterte gjester».

Zane Tomase, F&B Manager ved Hotel Norge, fortalte før utdelingen at Millum er en sentral brikke i driften: 

– Det ville vært mye vanskeligere uten Millum. Det gjør hverdagen vår effektiv, logisk og systematisk. Jeg har brukt systemet i 7–8 år, og kan ikke forestille meg arbeidsdagen uten, sier hun.

Gir kontroll og bedre bunnlinje

Også andre prisvinnere trekker frem Millum som avgjørende for effektiv drift og lavere kostnader.

– Du sparer masse tid og penger med Millum. Det har endret måten vi jobber på. Alt er samlet på ett sted, og det gir full oversikt over alt fra ordrer og pakksedler til varetelling, sier Karoline Sperstad hos Scandic Nidelven, som vant kategorien Green Award.

– Millum har endret måten vi jobber på. Vi får full innsikt i ordrehistorikken og systemet gjør hverdagen mye enklere. Nå har vi brukt Millum i tre år helt siden åpningen, og det gjør at vi har full kontroll, hver eneste dag, sier Tobias Persson på Sommerro,  vinner av prisene Hotellenes Hotel og Bar Award.

Norsk teknologi bak matopplevelser i verdensklasse

Millum ble etablert i 2002 av tre gründere fra Asker, Bærum og Oslo. Selskapet var først i Norden med å digitalisere hele innkjøpsprosessen for hoteller, restauranter og kantiner. Systemet samler avtaler, priser, leverandører og menyplanlegging på én plattform – og har i dag over 70 % markedsandel i Norge.

– Det er ekstra meningsfylt å være partner til denne prisutdelingen når vi ser hvordan brukerne våre leverer mat- og drikkeopplevelser i verdensklasse. Dette er en anerkjennelse til hele laget – både kokker, innkjøpere og ledere, sier Zelow Bliksmark.

Vinnerne

Restaurant Mirabelle by Ørjan Johannessen får rundt 25 sitteplasser, og åpnes i november 2023. Her er Johannessen i aksjon i Bocuse d'Or Europe i Stockholm.
Restaurant Mirabelle by Ørjan Johannessen fikk en av prisene i Culinary Hotel Awards 2025. Her er Johannessen i aksjon i Bocuse d'Or Europe i Stockholm for noen år tilbake

Dette er vinnerne i de 12 kategoriene.

• Food & Beverage Award

Vinner: Hotel Norge by Scandic, Bergen

• Food & Beverage Manager Award

Vinner: Hotel Victoria, Stavanger

• Coffee Award

Vinner: Coffee Award - Hotel Union Øye, Norangsdalen

• Wine Award

Vinner: Hotel Brosundet, Apotekergata 5, Ålesund

• Bar Award

Vinner: Ekspedisjonshallen, Hotel Sommerro, Oslo

• Breakfast Award

Vinner: Thon Hotel Lofoten, Svolvær

• Restaurant Award

Vinner: Speilsalen, Britannia Hotel, Trondheim

• Interior Award

Vinner: Eilert Smith Hotel, Stavanger

• Green Award

Vinner: Scandic Hotel Nidelven, Trondheim

• Sustainable Award

Vinner: Manshausen, Nordskot, Steigen

• Chef Award

Vinner: Mirabelle by Ørjan Johannessen, Beckerwyc House, Bekkjarvik

• Hotellenes hotell

Vinner: Sommerro, Oslo (stemt frem av alle hotellene selv)

Her kan du se alle de nominerte i alle kategorier

«Culinary Hotel Awards»

«Culinary Hotel Awards» arrangeres av Restaurangvärlden, et bransjemagasin for restaurant, hotell og kafé i Sverige.

Magasinet står også bak Svenska Gastronomipriset og 360°Eat Guide. Prisutdelingen fant sted i Oslo 27. oktober 2025 – på Sommerro i Oslo, som da selvfølgelig også vant en pris.

Partnere for prosjektet er Millum innkjøpssystem, Unilever Food Solutions, 2080.no, Orkla Foods Norge, Textilia, Servicegrossistene og Belmonte Beverage Group.

 

 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS