Nortura lansering2

Norsk kjøtt med kvalitet

Hvilken rase kommer kjøttet fra, og hvor mørt er det egentlig? Nå får du vite det. – Norske forbrukere vil ha bedre kjøtt. Derfor har vi nå utviklet en helt ny serie med langtidsmørnet kjøtt fra utvalgte norske kjøttfe, sier informasjonssjef Eli Strand i Nortura.

Publisert

Den norske naturen er perfekt for å utvikle dyr som gir smakfulle og møre biffer, sier salgsdirektør Torleif Bjella i Nortura.

Kjøttet i den nye serien kommer fra fem europeiske raser som avles opp i Norge. Det er de to britiske typene Aberdeen Angus og Hereford, de to franske rasene Limousin og Charolais og den sveitsiske storferasen Simmentaler.

Dette kjøttet er mørnet lengre enn tidligere, og på pakken er det en skala fra én til seks som viser hvor mørt kjøttet er. Det står også hvilken rase kjøttet kommer fra.

Bedre utvalg

Fra Nortura-lanseringen. Fra venstre Jørn Lie, Eli Strand og Ole Martin Alfsen.

– Dette er raser som er avlet fram i generasjoner for sine gode kjøttegenskaper. De beiter ute i norsk natur, fôres på gress og vokser raskt. Dette gjør at de får fintrevlede muskler og dermed et ekstra smakfullt og mørt kjøtt, forteller Strand.

Ole Martin Alfsen promoterer de nye Nortura-produktene.

TV-kokken Ole Martin Alfsen er blant dem som hilser de nye produktene velkommen.

– Jeg synes det er fint at det kommer flere raser på markedet, og at det nå begynner å differensieres mellom de forskjellige typene. Kjøper du Angus kan du forvente deg litt mer marmorering. Kjøper du Limousin får du et lysere kjøtt som ikke har så mye marmorering, noe som passer min kone bedre. Det som er bra er at vi nå kan lære mer om kjøttet vi kjøper, mener Alfsen.

Passer i norsk natur

– Den norske naturen er perfekt for å utvikle dyr som gir smakfulle og møre biffer, sier salgsdirektør Torleif Bjella i Nortura.

Han og familien eier selv Limousin-kyr som beiter i 1000 meters høyde i Hallingdal.

– Dyrene her går helt fritt oppe på fjellet og har ubegrenset tilgang på friskt gress, rent vann og ulike urter. Det er ikke rart kvaliteten blir topp, sier Bjella.

– Vi har nå over 80 000 ammekyr i Norge som brukes til kjøttproduksjon, og antallet øker for hvert år. Dette er en produksjonsform som er fremtiden for Norge. I tillegg til å gi oss kjøtt i verdensklasse, holder det kulturlandskapet åpent, noe som er viktig for levende bygder, sier han.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS