ÅRETS KOKK 2025

Slik starter deltakerne i Årets kokk 2025. Øverst fra venstre, kjøkken 1: Aron Espeland, kjøkken 2: Aleksander L. Vartdal, kjøkken 3: Eli Anne R. Sundset, og kjøkken 4: Christian André Pettersen.
Slik starter deltakerne i Årets kokk 2025. Øverst fra venstre, kjøkken 1: Aron Espeland, kjøkken 2: Aleksander L. Vartdal, kjøkken 3: Eli Anne R. Sundset, og kjøkken 4: Christian André Pettersen.

Startrekkefølgen i Årets kokk 2025

Slik starter de fire deltakerne i Årets kokk 2025. Vinneren blir Norges neste Bocuse d'Or-kandidat.

Årets kokk og Bocuse d’Or

Årets kokk arrangeres hvert oddetallsår av Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuseakademiet.

Vinneren blir Norges offisielle kandidat til Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Årets kokk 2025 foregår i Stavanger konserthus 23.september.

Når kandidatene vet hvilket kjøkken de skal stå på, og hvem som serverer før og etter, faller de siste taktiske brikkene før konkurransen på plass.

Rekkefølgen påvirker både forberedelser og taktikk, og trekningen vekker alltid spenning blant lagene. Selv om rekkefølgen ikke er avgjørende, gir den deltakerne siste brikke for siste justeringer.

Sette standarden

– Som første kjøkken ut, er dommerne ekstra skjerpet og fulle av forventning. Da gjelder det å sette standarden høyt allerede fra start. Er man sist ut, kan det lønne seg å gi smakene et ekstra løft, sier Bocuse-kokk og juryleder, Ørjan Johannessen.

– Til syvende og sist er det alltid smaken som teller. Uansett om du er først ut eller sist på kjøkkenet. Det er det som presenteres på tallerkenen som avgjør, avslutter Johannessen.

Dette er rekkefølgen for årets konkurranse

Kjøkken 1: Aron Espeland

Kjøkken 2: Aleksander L. Vartdal

Kjøkken 3: Eli Anne R. Sundset

Kjøkken 4: Christian André Pettersen

Her kan du lese mer om hvert enkelt team i Årets kokk 2025

Stiftelsen Norsk Gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) utvikler norske kokketalenter og bygger omdømmet til norsk gastronomi.

SNG kombinerer konkurransearbeid med kunnskapsdeling, samfunnsoppdrag og utviklingsprosjekter i gastronomiens tjeneste.

Menon Economics (62/2025) fastslår aktivitetenes samfunnsøkonomiske verdi på fire områder – bl.a. kompetanse- og kvalitetsutvikling – som den «viktigste arenaen for kompetanseutvikling og nettverking i bransjen».

 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS