Electrolux Kombidampovn Espen Vesterdal Larsen

Markedets første kombidampovn med sous-vide

Electrolux lanserer nå markedets første «alt i ett-ovn», som foruten de tradisjonelle varmluft- og dampfunksjonene, også vil komme med sous-vide-teknologi. – Vakuumpakking er den perfekte måten å beholde matens fuktighet, næringsstoffer, konsistens og marinering, siden alt av krydder- og smaksstoffer er i nær kontakt med maten som er tillaget med lav temperatur, sier markedssjef i Electrolux Norge, Lena Wånemark.

Publisert

Kokken Espen Vesterdal Larsen demonstrerer den nye kombidampovnen fra Electrolux under matfestivalen Taste of Oslo. (Foto: Morten Holt)

– Resultatet er en overveldende smaksintensitet når retten varmes opp igjen med nøyaktig og lav temperatur. Vi er stolte av å presentere denne teknologiske nyvinningen for det norske markedet, sier Wånemark.

En bedre smaksopplevelse

Markedssjef i Electrolux Norge, Lena Wånemark. (Foto: Morten Holt)

Stadig flere kjøkkenkunder har etterspurt ovner som bevarer den naturlige smaken, fargen og konsistensen på maten.

"Damp er ett av de vesentligste stikkordene for å tilfredsstille disse ønskene. Electrolux har i flere år tilbudt sine kjøkkenkunder store og romslige 74 liters kombidampovner med både varmluft- og dampfunksjoner", heter det i en pressemelding fra Electrolux.

Profesjonelle kokker benytter, foruten varmluft og damp, også sous-vide for å skape sine aller beste smaksopplevelser. Nå vil denne tilberedingsteknologien bli tilgjengelig for folk flest.

Sous-vide-teknologi

Foruten varmluft- og dampfunksjoner kommer ovnen også med sous-vide-teknologi. Med denne tilberedingsmetoden kan maten tilberedes når det passer, for så å bli oppbevart i kjøleskapet eller fryseren.

Den siste sluttilbereding gjøres så i sous-vide-kombidamperen rett før servering.

Fire ulike dampfunksjoner

Kun damp: Ovnstemperatur 50 – 95 C. 100 % damp. Velegnet metode for fisk, grønnsaker, ris, couscous – beholder maksimalt av smak, vitaminer, mineraler og konsistens på maten.

Myk damp: Ovnstemperatur 110 – 140 C. Damp tilføres ovnen 50 % av tiden – 50 % av tiden går ovnen på ekte varmluft (vifte og ringelement). Velegnet for oppvarming av mat, tilberedning av halvfabrikata/frossen mat, og for retter som inneholder mye fuktighet og som ikke skal tørke ut. Bevarer også næringsstoffene i maten.

Sprø damp: Ovnstemperatur 140 – 230 C. Damp tilføres ovnen 25 % av tiden – 75 % av tiden går ovnen på ekte varmluft (vifte og ringelement). Den fuktige luften i ovnen reduserer vekt-tapet, gir mindre tap av vitaminer og mineraler og gir saftigere resultat. Passer godt til gjærbakst som får en gyllen brun og sprø skorpe.

Sous-vide: 100 % damp med svært nøyaktig temperatur, 50-95 C.

– De velkjente mer tradisjonelle ovnsfunksjonene over-/undervarme, ekte varmluft, pizza, gratinering og grill finnes selvsagt også i denne ovnen. Vi har samlet alle fordeler i en ovn, sier Wånemark.

Pris: Electrolux kombidampovn med Sous-vide vil ha en veiledende utsalgspris på 22 400 kroner. Vakuumskuffen har veiledende utsalgspris på 27 000 kroner.

Nettside: Electrolux.no

"
Powered by Labrador CMS