Lage Sundet Femundsundet

Turisthytte utenfor allfarvei

Femundsundet Turisthytte på Sølenstua ligger utenfor allfarvei, men gründer Lage Sundet (75) satser på turisme langt nord i Engerdal. Han ordner med bookingen, serverer frokost og middag, og tar seg også av renhold og sengetøyskift.

Publisert

- Skal jeg få dette til å gå rundt, må jeg gjøre det aller meste selv. Siden vi begynte å bygge opp dette for to og et halvt år siden, har jeg stort sett holdt til her, og har lagt ned rundt 5000 arbeidstimer bare i forbindelse med byggingen, forklarer han.

- Jeg betegner ikke meg selv som noen mesterkokk, men lager en enkel frokost og middag til de gjestene som ønsker det. Og jeg har fått ros for maten! Nå bygger jeg meg hus like i nærheten av stedet slik at jeg kan være tilgjengelig når mine gjester ønsker det, sier 75-åringen fra Engerdal, som for fikk ideen om å bygge turisthytta for fire år siden.

4,5 millioner kroner investert i prosjektet.

Grupper og selskaper

Han har bygd turisthytta med tanke på både selvhushold for store grupper, men hvis gjestene ønsker det, sørger han for oppvartningen.

- Konseptet er å leie ut hele hytta til større grupper, som foreninger, mindre og mellomstore bedrifter eller selskap av ymse slag. I sommersesongen åpner jeg også for mer direkte hotellvirksomhet. Det er en del turisttrafikk på Sølenstua, forklarer Sundet.

Stedet ligger en halvtimes biltur fra inngangen til Femundsmarka i nordøst, mens majestetiske Rendalssølen reiser seg i vest.

30 til 40 personer

Sommeren 2006 ankom de første gjestene, en 40-personers delegasjon. Siden har helgene stort sett vært fylt opp, og da vi var på besøk på sensommeren ventet Sundet på nye grupper hver helg. Både 40-års- og 70-årslag, firmaweekender og vennesamlinger er lagt til det nye overnattingsstedet.

- Jeg pleier å si at vi har 30 gode sengeplasser, men med ekstrasenger er det plass til 40 personer her fordelt på rommene i de to etasjene med et totalt areal 615 kvadratmeter. To av rommene er også bygd slik at de kan kombineres med naborom for å huse hele barnefamilier. 13 rom har dusj og bad, og tilfredsstiller de standarder som er nødvendig for å drive et overnattingssted i dags. I førsteetasjen er det også en egen badeavdeling med badstue, og et 100 kvadratmeter stort rom som brukes som oppholdsrom, spiserom og møterom, forklarer Sundet, som tidligere også har vært med å bygge opp Engerdal Gjestegård på 1970-tallet.

Les mer om konseptet og Femundsundet Turisthytte i Horeca nummer 3.

Powered by Labrador CMS