Gulløye1 nett

Gulløye-poteten i sentrum da beste potetrett ble utpekt

De siste årene har Gulløyepoteten fra Troms for alvor kommet på det norske gourmetkartet. Den spesielle poteten, med høyt tørrstoffinnhold og fantastisk smak, nevnes nå i samme åndedrag som en annen velkjent gourmetpotet, Ringerikspoteten. Nylig vant Bitten Selseth fra Finnsnes i Troms for beste potetrett med Gulløyepoteten.

Publisert

I likhet med andre gourmetpotetsorter som dyrkes nord for polarsirkelen, markedsføres Gulløye under paraplynavnet Midnattsolpotet. Er du heldig, finnes den i en velassortert forretning nær deg.

Kåret de beste oppskriftene

Troms Folkeblad, potetsamvirket Midnattsolpotet og kokkeskolen i Sørreisa kunne denne uken for alvor markere at Gulløye tilhører elitedivisjonen.

Da de inviterte folk fra Troms til å sende inn sin favoritt-oppskrift, manglet det ikke på fantasi og kreativitet. Finalen med de ti beste potetkokkene ble arrangert på Finnfjordbotn videregående skoles store kokkeopplæringskjøkken i Sørreisa.

Vinner fra Finnsnes

Vinneren ble Bitten Selseth fra Finnsnes, som fikk førstepremien for sin tradisjonsrike, velsmakende rett; potetkarbonader (se oppskrift lenger ned på siden)

- Pene farger, en rett som tar vare på tradisjonene, og en smak som var fantastisk, uttalte juryformann John-Signar Johnsen, tidligere leder av Kokkenes Mesterlaug Troms. Den glade vinneren kunne se frem til en gourmetmiddag for 10 personer, prepartert av noen av landsdelens beste kokker.

Engasjement

-Det har vært et veldig stort engasjement rundt denne konkurransen, og vi ser nå at stadig flere, og spesielt unge, får øyene opp for alle mulighetene man har med poteten, sier markedssjef for Midnattsolpotet, Britt Harland, som virkelig har opplevd vind i seilene for nordnorske poteter de siste årene. - Midnattsolpotet har all grunn til å være stolt av hva de har oppnådd. Det er veldig bra potetprodusenter som har gått sammen om en topp kvalitetspotet og som dessuten har forstått betydningen av profesjonell markedsføring. De har satt poteter fra Nord-Norge på det nasjonale gourmetkartet, sier Britt Kåsin, informasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hun er en av ildsjelene bak markeringen av FNs internasjonale potetår i Norge.

Vinneroppskriften - en gammel nordnorsk rett:

PotetkarbonaderIngredienser:* 3/4 kilo kokt potet* 1 dl melk* 2 egg* 2 ss hvetemel* 2 ss potetmel* 1 liten løk* 200 gr bacon* 1/2 ts pepperFremgangsmåte: Mos potetene, fin hakk løk. Skjær flesk i små terninger og brun lett. Bland alle ingrediensene. Form karbonader med skje. Stek ved svak varme til de er gylne på begge sider. Server med kokte grønnsaker eller en salat.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS