Dette er Norges kjerneteam til Bocuse d'Or Europe i Trondheim i mars 2024. Fra venstre Grunde Gillund (commis), Håvard Werkland (kandidat) og Christopher W. Davidsen (coach).
Dette er Norges kjerneteam til Bocuse d'Or Europe i Trondheim i mars 2024. Fra venstre Grunde Gillund (commis), Håvard Werkland (kandidat) og Christopher W. Davidsen (coach).

Dette er Norges team i Bocuse d’Or Europe 2024

Nå er det klart hvem som blir med i kjerneteamet til Håvard Werkland i Bocuse d’Or Europe i Trondheim i mars 2024.

Publisert
Håvard Werkland.
Håvard Werkland.

Som coach har Werkland valgt sin mentor og støttespiller gjennom en årrekke, Christopher W. Davidsen.

Håvard Werkland var nemlig commis for Davidsen og hans nærmeste støttespiller i Årets kokk 2025 (seier), Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 (sølv) og i Bocuse d’Or i Lyon i 2017 (sølv). De har også arbeidet sammen både på Scandic Nidelven og i Speilsalen på Britannia Hotel, så de kjenner hverandre veldig godt. I Speilsalen var Werkland og davidsen kollegaer helt fra oppstart, og under ett år etter åpning, fikk restauranten en stjerne i Guide Michelin.

Les også: Håvard Werkland: – Blir en ekstremt kul opplevelse å representere Norge på hjemmebane i Bocuse d’Or Europe (september 2023)

Les også: Dette er Norges neste Bocuse d’Or-kokk (september 2023)

Mange års samarbeid

Håvard Werkland (nærmest) og Christopher W. Davidsen har jobbet sammen i en årrekke.
Håvard Werkland (nærmest) og Christopher W. Davidsen har jobbet sammen i en årrekke.

Som trener og coach skal Christopher Davidsen hjelpe Håvard Werkland med å utvikle og finjustere oppskrifter, teknikker og presentasjon, men også veilede, inspirere og utfordre kandidaten til å yte maksimalt, i både forberedelsene og på konkurransedagen.

– Jeg har arbeidet med Christopher Davidsen i mange år, og det er få mennesker som utfordrer meg mer enn han. Christopher får ut det beste i meg, og han er den beste fagpersonen jeg kjenner, sier Håvard Werkland om valget.

Davidsen har også god erfaring som coach i Bocuse d’Or. Han var også coach for Filip August Bendi da han tok sølv i Bocuse d’Or i Lyon tidligere i år.

Les også: Norske råvarer på Bocuse-menyen (oktober 2023)

Commis med NM-seier

Grunde Gillund blir commis for Håvard Werkland.
Grunde Gillund blir commis for Håvard Werkland.

Som commis/assistent har Werkland valgt Grunde Gillund (19), som er lærling på Britannia Hotel/Speilsalen, der Werkland er assisterende kjøkkensjef.

Gillund vant Norgescup for lærlinger i 2022, slik Werkland selv gjorde i 2014.

Det var Werkland som var lagleder da Gillund, sammen med Espen Laumann, seiret i NM for lærlinger.

Les også: kokkelærlinger fra Britannia Hotel til topps i Norgescup (publisert 2022)

Hva gjør en commis?

En commis er et ungt kokketalent under 23 år, som samarbeider med kandidaten i hele prosessen, og som på konkurransedagen er den andre som konkurrerer.

En commis kan utføre alle oppgavene på kjøkkenet, og i denne arbeidsdelingen skapes resultatet. Et resultat teamet har fem og en halv time på å lage, og presentere for kresne dommere fra 20 europeiske land.

Geir Skeie.
Geir Skeie.

– Det er ikke uvanlig at vi treffer igjen disse unge commisene, kokketalentene, som kandidater i Bocuse-løpet, slik Werkland var Davidsens commis i 2015, 2016 og 2017. Å delta i team til våre konkurranser er rett og slett fantastiske læringsarenaer, sier president i Bocuse-akademiet Geir Skeie.

Bocuse d’Or Europe arrangeres i Trondheim 19. og 20.mars neste år. Norge konkurrerer som siste nasjon den første dagen.

Les også: Sølv til Davidsen i Bocuse d'Or 2017

Les også: Sølv til Davidsen i Bocuse d'Or Europe 2016 i Budapest

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS