Kirsten Winge Ingrid Espelids Matkulturpris 2015
Kirsten Winge Ingrid Espelids Matkulturpris 2015

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris til villmarkskokk

Blogger, biolog, forfatter og villmarkskokk Kirsten Winge fra Søre Osen i Trysil er tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2015.  

Publisert

Kirsten Winge fra Søre Osen i Hedmark har fått Ingrid Espelids Matkulturpris 2015.

– En vinner med stor bredde i sitt virke med naturens råvarer, sa Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug da hundelte ut prisen under årets Matmerks Fagdag Norsk Mat.

På jakt etter ny kunnskap

Kirsten Winge er utdannet biolog, og har forfattet flere koke- og matbøker. Hun er stadig på jakt etter ny kunnskap som kan komme andre til gode. Hun driver sin egen blogg, er opptatt av formidling, og hun deler mer enn gjerne sin viten med andre.

– Det er helt uvirkelig for meg å få denne prisen, både med tanke på hvem som har fått den tidligere, og at det er selveste Ingrid Espelid Hovig som står bak. Jeg er så stolt. Jeg ønsker å formidle det naturen har å by på, også til de yngre og kommende generasjoner. Alle kan høste noe. Det tror jeg blir viktigere og viktigere fremover, sier årets vinner Kirsten Winge i en pressemelding.

Utdelt for 22. gang

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er blitt en anerkjent og attraktiv pris med sin fokus på norsk matkultur og norske matverdier. Den ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag. Matkulturprisen deles i år ut for 22. gang – nå i regi av Matmerk. Prisen er et stipend på 30 000 kroner.

Med utgangspunkt i 2015 som Friluftslivets år ønsket Matkulturprisens styre en ildsjel som inspirerer og formidler bruk av naturens matressurser på tradisjonelle og nye måter - i Ingrid Espelid Hovigs ånd. I underteksten står det at vedkommende må vise muligheten til å høste, tilberede, variere og oppbevare mangfoldet av råstoffer fra naturens spiskammers. Og dessuten, inspirere til å skape gode måltider ute i naturen - mens man er på tur.

Fremragende representant for årets tema

– Kirsten Winge er en fremragende representant for årets tema: Mat fra naturens spiskammers. Ikke bare er hun en erfaren villmarkskokk, en priset sådan, hun har forfattet tilsammen ti bøker, alene og i samarbeid med andre. «Man tager et rådyr», «Man tager en elg», «Spiselige bær og planter» og «Bærboka» er blant titlene. Vi gratulerer så mye, sier Nina Sundqvist og Tove Diesen i stiftelsens styre.

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduk­sjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS