Tollgaarden ligger noen få minutters gange fra Oslo S og tett på gangbruen over til Barcode. (Foto: 3D Estate)

4Service med storsatsing

4Service har inngått en avtale med Entra om utvikling av et bredt spekter av serveringstilbud i Tollgaarden, like ved Oslo S.

Planleggingen av det som skal bli en storsatsing for det ærverdige bygget er nå i gang.

Stolt historie

bygget Tollgaarden ligger i Schweigaards gate 15, bare noen få minutters gange fra Oslo S og tett på gangbruen over til Barcode. Eiendommen gjennomgår for tiden en totalrehabilitering og skal være ferdig sommeren 2023. Tollgaardens nesten 100 år lange historie skal nå videreføres i en fremtidsrettet og innbydende innpakning, samtidig som den gjøres mer tilgjengelig for byens innbyggere.

– For en serviceleverandør så er slike prosjekter fantastiske. Det å få være med og bidra fra en stolt historie til en fremtidsrettet kontoropplevelse – det skaper entusiasme. Tollgaarden blir en opplevelse som skal skape engasjement for den klassiske arkitekturen og historien, respekt for beliggenheten, i krysningen mellom øst og vest og gleden av å kunne utvikle og skape områder med mennesker i sentrum. Vårt engasjement for utenforskap sammen med YTE gir slike prosjekter en ekstra dimensjon ved at vi her skal gi mennesker en mulighet, sier konsernsjef for i 4Service, Tor Rønhovde.

Ulike serveringskonsepter

Storsatsingen til 4Service Facility inkluderer ulike serveringskonsepter. Det vil bli en personalrestaurant som etter arbeidstid vil være åpen for alle, en kaffebar, ulike spise, -og serveringssteder, hvor blant annet den godt skjulte bakgården blir tatt i bruk og åpnet opp for publikum. I tillegg skal 4Service Facility drifte et møteromsenter som vil egne seg til ulike arrangementer eller korttidsleie av kontorplasser. Målet med satsingen er å gi et attraktivt tilbud til både leietakere, nærområdet og ikke minst bidra til å skape mer liv på plassen foran bygget.

– Det er gledelig å inngå denne avtalen med 4Service, og vi ser frem til et tett og godt samarbeid med å videreføre og fornye historien for dette markante bygget. Den store satsingen som vi nå velger å gjøre her, vil være viktig og passer inn i revitaliseringen av området. Gjennom engasjementet som 4Service har med YTE bidrar vi til å skape et jobbtilbud for mennesker som i dag står utenfor arbeidslivet. Dette er noe som er viktig for oss også, og vi håper at flere aktører velger å følge opp med lignende tiltak, sier administrerende direktør i Entra ASA, Sonja Horn, i pressemeldingen.

Historisk bygg

Schweigaards gate 15 ble tegnet av arkitekt Henry Bucher og var oppført i perioden 1919 til 1926.

Bygget ble tegnet og bygget for Oslos Jernbanetollsted, men har siden den tid også huset flere andre statsetater.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS