«Årets GullHane» til Aaland Gård i Lofoten. Familien Åland står bak den vellykkede bedriften. Fra venstre: Knut Åland, Ludvik Rasmussen Åland, Gøran Rasmussen Åland, Hjertine Rasmussen Åland, Tove Åland, Adrian Dybdahl og Tora Åland. (Foto: Maja B. Karlsen)

Aalan Gård vant «Årets GullHane»

Aalan Gård på Vestvågøy i Lofoten er hedret som vinner av den nyetablerte prisen «Årets GullHane». Det skjedde under Hanens jubileumslandsmøte på Gloppen Hotell nylig.

Publisert
Lene-Mari Åland er svært stolt over å motta den nyetablerte prisen «Årets GullHane» på vegne av familiebedriften Aalan Gård. Fra venstre Irene Halvorsen (sjefredaktør Nationen), Lene-Mari Åland (Aalan Gård) og Christine Baglo (reiseansvarlig Dagsavisen).  (Foto: Hanen)

Lene-Mari Åland ble svært rørt da hun på vegne av familien fikk overrakt «Årets GullHane».

– Jeg er utrolig stolt over at vi har vunnet denne prisen, og takknemlig for anerkjennelsen av arbeidet familien har lagt ned for å komme dit vi er i dag, uttaler Lene-Mari Åland.

– Det har vært en fantastisk utvikling av lokalmat og bygdeturisme i Norge, og jeg hadde aldri trodd at vi skulle vinne «Årets GullHane» blant så mange flotte bedrifter, som representerer et unikt mangfold i hele landet, fortsetter Åland.

Kjerneverdier

I anledning sitt 20-årsjubileum har Hanen (næringsorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge) etablert den årlige prisen som en påskjønnelse til et medlem som har utmerket seg positivt i forhold til organisasjonens kjerneverdier; kultur, bærekraft, omtanke og opplevelser.

Aalan Gård gikk av med seieren blant organisasjonens nærmere 500 medlemsbedrifter, og er en familiebedrift, der gjestene kan oppleve et mangfoldig gårdsbruk med osteproduksjon, urtehage og forskjellige dyr.

– Juryen har hatt en svært krevende oppgave i og med at de har måttet kåre en vinner blant mange kvalifiserte kandidater. Jeg ønsker å gratulere Aalan Gård med en særdeles velfortjent pris, uttaler daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

Verdig vinner

Aalan Gård er stemt frem av en jury bestående av Irene Halvorsen (sjefredaktør i Nationen), Eivind Haalien (lokalmatsjef i NorgesGruppen), Christine Baglo (reiseansvarlig i Dagsavisen), Elisabeth Heyerdahl Refsum (reiselivskonsulent) og Bård Jervan (seniorpartner og rådgiver i Mimir).

– Familien Åland driver en bedrift som gjennom svært mange år har vært en foregangsmodell for gårdsmat- og bygdeopplevelser i Norge. De har vært med å utvikle og løfte en av Norges viktigste matregioner, og utvidet menyen i et av landets viktigste turistområder. I tillegg har de har vist en stor og kontinuerlig grad av innovasjon, og bygget ut mange gode tilleggsnæringer, uttaler jurymedlem Christine Baglo.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS