Områdene rundt Oslo Lufthavn byr på spennende opplevelser for reisende som har litt tid til overs, sier Frank Kaspersen (32), assisterende hotelldirektør ved Park Inn by Radisson Airport Hotel på Gardermoen. (Foto: Park Inn by Radisson Airport Hotel)

Opplev mer på Gardermoen

Gardermoen har langt mer å by på enn Norges største flyplass. – Områdene rundt Oslo Lufthavn byr på spennende opplevelser for reisende som har litt tid til overs, sier assisterende hotelldirektør ved Park Inn by Radisson Airport Hotel på Gardermoen, Frank Kaspersen (32).

Publisert

Kaspersen er klar for å ta imot et nytt sommerinntog av norske og utenlandske turister.

– De færreste tenker kanskje på Gardermoen som et reisemål i seg selv, men det finnes mange unike severdigheter her, også for østlendinger som ønsker en dagstur, forteller han.

Norge er et populært reisemål for både nordmenn og utenlandske turister. 2016 var et rekordår for norsk reiseliv og Avinor forventer rekordhøy trafikk ved Oslo Lufthavn i sommer, med mellom 62-95 000 reisende hver dag i juli.

Grytehullsjøer, prisbelønnet øl, Norges største gravhaug og vakre turområder er blant Frank Kaspersens tips for både flyreisende med tid til overs og østlendinger på dagstur. (Foto: Park Inn by Radisson Airport Hotel)

Norges største gravhaug

I Ullensaker kommune finnes Norges største gravhaug, Raknehaugen, som er hele 19 meter høy. Monumentet er fra folkevandringstiden, rundt år 533-551 i samme tid som Romerrikets fall.

– Området rundt monumentet er Ljøgodttjern naturreservat, som har et stort mangfold av plantearter og er et vakkert turområde for å både oppleve natur og historie, sier Kaspersen. Området har guidede turer i mai til august.

Dødisgroper og grytehullsjøer

Ved flyplassen er det et ravinelandskap med flere grytehullsjøer og dødisgroper. Enkelte av grytehullsjøene er også i kontakt med grunnvannet under flyplassen og er såkalte kalksjøer.

– I dette turområde har du mulighet til å observere et rikt fugleliv, da det er et yndet yngleområde, forteller han. Landskapsområdet er preget av nedsmeltingen av innlandsisen etter siste istid for 10 000 år siden.

Prisbelønnet øl i Jessheim

I Jessheim by finner du en unik bar og restaurant, Sundbytunet, som brygger sin egen, prisbelønnede øl.

Her finner du god mat, og en rekke håndverksøl fra eget og andres mikrobryggerier. Jessheim ligger en rundt 15 minutters busstur fra flyplassen.

Utsikt fra hotelltaket

– Et ekstra gode er å kunne få se takeoff og landing fra taket, slik som da verdens største flytype var på besøk her i fjor. Det var en kul opplevelse, sier Kaspersen.

– Vi har også sykler som gjestene kan benytte. Det gir mulighet til å oppleve naturen i området og samtidig få en treningsøkt. I resepsjonen har vi både forslag på joggeløype og sykkelløype i området, forteller han.

Kun noen få steg fra terminalbygningen tilbyr Park Inn by Radisson innkvartering med enkel tilgang til terminalen. Hotellet byr på 300 lydtette rom, og har også 46 møterom. I RBG Bar & Grill serveres alt fra internasjonale favoritter til norske spesialiteter.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS