lllustrasjonen viser det planlagte hotellet, sett fra sørøst. Hotellet blir på ni etasjer hvor fem etasjer er avsatt til hotellrom. (Illustrasjon/foto: Kongeveien Eiendom AS/Oppegård kommune)

Nytt hotell skal bygges ved The Well

Vinteren 2020 skal et splitter nytt hotell stå ferdig ved The Well på Sofiemyr i Oppegård. The Well Resort får 105 rom fordelt på ni etasjer.

Publisert
Det planlagte hotellet, sett fra sørøst. Hotellet blir på ni etasjer, der fem etasjer er avsatt til hotellrom. (Illustrasjon: Kongeveien Eiendom AS)

Hotellet skal bygges like sør for spaanlegget The Well.

Det blir hotellrom i de fem øverste etasjene. De nederste etasjene skal inneholde adkomst, resepsjon, konferanse- og selskapslokale, møterom og behandlingslokaler. I den øverste etasjen er det også planlagt restaurant med takterrasse.

Hotellet blir 40 meter høyt.

– Fremoverlent steg inn i fremtiden

– Som det første spaet i bransjen tar The Well et fremoverlent steg inn i fremtiden, og bygger eget hotell. Vi skal bli den foretrukne velværedestinasjonen i Norden, og gleder oss til å tilby en enda mer helhetlig gjesteopplevelse, sier daglig leder for The Well, Andreas Nilsson, i en pressemelding.

– Vi ønsker å starte byggeprosessen så snart det lar seg gjøre i henhold til gjeldende regelverk. Det blir fantastisk å kunne oppfylle våre gjesters ønske om et overnattingstilbud av høy kvalitet, verdig Nordens største spa, sier styreleder i The Well, Kristian Gundersen.

«Omgitt av eviggrønn barskog blir hotellet en naturlig forlengelse av The Well, Nordens største spa. Den arkitektoniske utformingen skal spille på de samme elementene som det eksisterende spaanlegget og de øvrige omgivelsene, slik at det blir en fullkommen helhet. Det blir dessuten en «rooftop-restaurant» med storslagen utsikt», heter det i pressemeldingen.

Justert ned

Opprinnelig var det tenkt et hotell med 250 rom fordelt på hele 21 etasjer. Så ble dette justert ned til 17 etasjer og 200 rom, men dette er nå justert kraftig ned, etter innspill fra naboer og en rekke instanser.

Kommunestyret i Oppegård behandlet saken mandag denne uka, og godkjente et bygg på ni etasjer.

Mange protester ga lavere bygg

Innkommende merknader fra naboer omhandlet i hovedsak plasseringen av hotellet i forhold til nabolaget, økt privatbiltrafikk, høyden på bygningen, virkningen på landskapsbildet, sol- og støyforholdene samt forurensningsfaren for naturen. Kommunen ble også orientert om underskriftskampanjen mot tiltaket som ble signert av 490 personer i nabolaget. Fylkesrådmannen frarådet fra å gå videre med planen fordi hotellet kunne få en dominerende og forstyrrende virkning på kulturlandskapet: «Denne type etablering, som retter seg mot et regionalt marked, bør lokaliseres mer sentralt, nær kollektivknutepunkt og anbefaler primært at planforslaget avvises», skrev Fylkesrådmannen. Statens vegvesen skrev om det samme i sitt innspill, skriver Oppegård Avis på sin nettside.

Les mer på Oppegårds Avis sin nettside (oavis.no)

Du kan også lese enda mer om planene her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS