Lanserer alkoholfritt øl med lime

I dag, fredag 17. august, lanserer Nøgne Ø et nytt alkoholfritt øl som har fått navnet Stripped Craft. Ølen er tilsatt lime.

Publisert

«Litt av utfordringen når man brygger et alkoholfritt øl er ikke bare å få frem selve smaken av øl, men også å brygge et øl som faktisk smaker godt. Alkoholfritt øl brygges med en relativt liten mengde malt, og ølet gjæres ikke fullt ut. Dermed mister man to viktige faktorer som gir ølet smak, og dette må det kompenseres for i prosessen», heter det i en pressemelding fra Nøgne Ø.

Les også: Alkoholfritt mangfold er trendy (publisert mars 2017)

De ansatte i gang med skrelling av fem kilo limeskall. (Foto: Nøgne Ø)

Fem kilo limeskall

I Stripped Craft fra Nøgne Ø er det tilsatt lime.

«Oppskriften sa fem kilo limeskall, så da var det bare å sette de ansatte til å skrelle lime. Deretter ble limefruktene presset, og både juice og limeskall ble tilsatt under bryggingen», skriver Nøgne Ø.

Les også: Mikrobryggeri satser på alkoholfritt øl (publisert juni 2018)

Skal smake øl!

«Vi mener at et alkoholfritt øl også skal smake som øl. Nøgne Ø Stripped Craft er alkoholfritt, men gir deg allikevel den fulle smaken av øl. Vi har tilsatt ferskpresset limejuice og limeskall, noe som gir ølet en tydelig aroma og en sødmefylt smak av sommer. Et øl som passer på både varme sommerdager, og for så vidt også på alle andre dager. Spesielt god med sjømat, salater eller andre lette sommerretter til», skriver daglig leder Sverre Orm Øverland i pressemeldingen.

Les også: Kraftig salgsvekst for alkoholfritt øl (publisert juli 2018)

Les også Ringnes satser på alkoholfritt (publisert april 2018)

Stripped Craft

Produsent: Nøgne Ø, Grimstad

Volum: 0,33 liter

Ingredienser: Lokalt vann, maltet bygg, maltet hvete, humle, ferskpresset lime, frukt, limeskall og gjær.

Serveringstemperatur: 6 grader.

Alkohol: 0.

Nettside: Nogne-O.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS