Illustrasjonsfoto: SkiStar/Ola Matsson

Hemsedal forbereder en trygg og koronatilpasset vintersesong

Forrige vintersesong ble Hemsedal tvunget til å stenge skianlegget tidligere enn planlagt på grunn av Covid 19. Foran kommende sesong arbeider Destinasjon Hemsedal, sammen med SkiStar og flere kommunale og nasjonale aktører, for å kunne åpne skisesongen på en trygg og sikker måte for gjester, ansatte og innbyggere.

Publisert

Forberedelsene til høst- og vintersesongen pågår for fullt hos alle aktører i Destinasjon Hemsedal. Koronasituasjonen, hvordan den vil påvirke næringen og den enkelte virksomhet, er høyt på agendaen.

– Vi legger en godt besøkt sommer bak oss, og Hemsedal som flere ganger er kåret til Norges beste skianlegg og ofte kalles «Skandinavias alper» er det viktig at vi er samstemte foran vinteren, slik at vi skaper trygghet og sikkerhet for alle i Hemsedal. Å ha dialog med berørte aktører, lære av tidligere erfaringer og handle deretter er derfor veldig viktig, sier daglig leder i Destinasjon Hemsedal, Richard Taraldsen.

Invitert til samarbeid

For å dele erfaringer og få et felles syn på hvordan koronasituasjonen skal håndteres har Destinasjon Hemsedal og Alpinanleggenes Landsforening (ALF) i september invitert til samarbeid og flere konsultasjonsmøter med kommuneoverlegene i Hemsedal og Trysil, samt involvert FHI og Helsedirektoratet, for å få til felles retningslinjer for alpinbransjen i Norge.

SkiStar Hemsedal er, sammen med Destinasjon Hemsedal og ALF, en stor aktør og pådriver i arbeidet med å få på plass felles retningslinjer. Det er nedsatt arbeidsgrupper innenfor områdene heis, butikk/leie, losji, resepsjon og serveringssteder. Gruppene jobber med å finne praktiske løsninger på konkrete utfordringer, for å få på plass en felles smittevernveileder bransjen i Norge kan enes om.

Tilby trygt miljø

Illustrasjonsfoto: SkiStar/Ola Matsson

– Våre gjesters og medarbeideres trivsel kommer først, og vi vil sørge for at vi kan tilby et trygt og sikkert miljø for alle som arbeider hos oss i vinter. Her er det viktig med en felles tilnærming til koronasituasjonen for alle berørte i Hemsedal. Alpin skikjøring er i seg sjøl en kontaktfri aktivitet og vi vil ta flere forholdsregler for å unngå køer og trengsel, sier destinasjonssjef for SkiStar Hemsedal, Andreas Smith-Erichsen.

I løpet av oktober er målet å ha på plass lokale og nasjonale retningslinjer for hvordan man håndterer Covid 19 i Hemsedal og øvrige norske alpinanlegg i vinter. Neste samrådsmøte om Corona er i Hemsedal den 22. september.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS