Doga-utmerkelse til Kulinarisk Akademi. Til venstre daglig leder for KA, Espen Vesterdal Larsen, og til høyre daglig leder for Foodsteps, Jonas Modell (Foto: Kulinarisk Akademi)

DOGA-utmerkelse til Foodsteps og Kulinarisk Akademi

Med den nye digitale kokeboken Foodsteps er det akkurat som om du har en faglært kokk med deg på kjøkkenet. Nå mottar Kulinarisk Akademi DOGA-merket for design og arkitektur.

Utmerkelsen deles torsdag 11. mars 2021 klokka 14 i en direktesendt prisseremoni i regi av Design og arkitektur Norge (DOGA), på Doga.no.

Brukervennlig og pedagogisk matapp

Illustrasjonsfoto: KA

Stadig flere nordmenn interesserer seg for matlaging, men det er ikke alltid alle basiskunnskapene er på plass. For hvordan demonterer du egentlig en and? Eller monterer en kransekake, for den saks skyld?

Målet til Kulinarisk Akademi er å øke matkunnskapen i Norge. Samtidig ønsker de å få flere til å velge kortreist mat og få folk til å spise sunnere og dessuten kaste mindre mat. Sammen med designbyrået Behalf har de laget en brukervennlig app med oppskrifter og kurs, spesialtilpasset for mobilen.

Enkel og pedagogisk bistand fra profesjonelle kokker

Bak den digitale kokeboken Foodsteps ligger en solid innsiktsjobb, basert på en rekke intervjuer med matentusiaster og hobbykokker. Her var det tre behov som utkrystalliserte seg: For det første ønsket mange seg en mobilapp med gode, norske oppskrifter. I tillegg ville folk gjerne ha et digitalt alternativ til fysiske matkurs. Til sist identifiserte Kulinarisk Akademi et behov for en trygg havn for matlaging – med enkel og pedagogisk bistand fra profesjonelle kokker.

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur er henrykt over at det endelig har kommet en digital kokebok som faktisk fungerer. Den skriver at Foodsteps er en sjeldent godt gjennomført og veldesignet tjeneste.

«Kulinarisk Akademi har satt seg grundig inn i brukernes situasjon og behov og laget et verktøy som er tiltalende, anvendelig og lystbetont å bruke. Vi lar oss imponere over det faglige nivået og hvor enkelt og pedagogisk det blir formidlet, med videoer som tar deg steg for steg gjennom de ulike rettene», står det i jurykjennelsen.

Her kan du lese mer om Foodsteps i en tidligere publisert artikkel (publisert november 2020)

DOGA-merket

DOGA-merket for design og arkitektur har vært delt ut siden 1965, og er en årlig pris som gis til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og arkitektur.

– Vi har en stolt design- og arkitekturhistorie i Norge – og det vi gjør med denne prisen er å løfte frem de aller beste. Årets vinnere har skyhøy faglig kvalitet og viser frem den imponerende nyskapingen som skjer over hele landet. Her er det virkelig mye å la seg inspirere av, sier administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal.

I år er det i alt 17 mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, i tillegg til sju mottakere av DOGA-merket nykommer. Senere i ettermiddag blir det offentliggjort hvem som mottar den aller gjeveste utmerkelsen, DOGA Hedersmerket.

Skavlan: – Grunn til fremtidsoptimisme

Jenny Skavlan leder årets prisseremoni. Hun mener den kreativiteten og skaperkraften som årets mottakere viser, gir grunn til fremtidsoptimisme i en samtid preget av pandemi og nedstengning.

– Vinnerprosjektene er ikke bare nydelige, vakre og imponerende, de viser også at bærekraft ikke er en uoppnåelig drøm, men mulig å få til i praksis. Jeg som til daglig jobber med design, innovasjon og bærekraft synes det har vært utrolig inspirerende å lære om prosjektene som får DOGA-merket, sier Skavlan.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS