Kapret stort hotellprosjekt i Drammen

I kampen om hotellkontrakten på ROM Eiendoms tomt ved Drammen stasjon, var det Nordic Choice Hotels og kjeden Quality Hotel som gikk vinnende ut.

Publisert

Det nye Quality-hotellet skal etter planen stå ferdig i begynnelsen av 2019.

Quality Hotels har nylig inngått en intensjonsavtale med ROM Eiendom om å utvikle et hotell på Drammen stasjon. ROM Eiendom startet i 2015 arbeidet med å regulere området. Planen omfatter nærmere 40 000 kvadratmeter kontor-, hotell- og servicelokaler, hvorav konferansehotellet ved Drammenselva står for cirka 11 000 kvadratmeter.

Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Byen trenger et konferansehotell, mener Silseth

– Nordic Choice Hotels har i dag to hoteller i Drammen som troner øverst på Tripadvisor sin liste. Drammen er en destinasjon i full blomst og byen trenger et konferansehotell med kapasitet til å imøtekomme veksten. Bærekraftig og grønn byutvikling, yrende folkeliv og befolkningsvekst, gjør Drammen til en viktig destinasjon for Nordic Choice Hotels. Med dette Quality-hotellet befester vi vår ledende posisjon i byen og har ambisjoner om å tiltrekke oss enda flere gjester til regionen, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels. Torgeir Silseth.

12 til 14 etasjer

– Vi tror Drammen trenger et konferansehotell i denne skalaen. Prosjektet på Strømsø viser moderne byutvikling i praksis. Det er visjonært og nytenkende, og det er akkurat de assosiasjonene vi ønsker å skape med Quality-hotellet ved elva. Vi gleder oss til å videreutvikle hotellkonseptet og skape en profil som oser av kreativitet og gjestfrihet, til glede for alle Drammens innbyggere, sier kjededirektør i Quality Hotels, Eivind Tangvik i en pressemelding.

På tomten planlegges det et hotell som kan tilby byens største konferansekapasitet med en konferansesal med plass til 500 personer. Hotellskissen har en høyde på mellom 12 og 14 etasjer og tilsammen 230 rom. I tillegg til det nye hotellet vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte sykkelgate, kontorer, butikker og kafeer. Byggestart for hotellet antas å bli tidlig i 2017.

Skape et nytt bymiljø

– Denne intensjonsavtalen gir oss et bra utgangspunkt for å skape et nytt bymiljø på Strømsø, et område med fantastisk potensiale. Med direkte togtilknytning til både Gardermoen og Torp, vil et hotell her tiltrekke seg flere reisende og bidra til å gjøre Drammen by mer konkurransedyktig. ROM driver bærekraftig byutvikling ved å utvikle miljøvennlige service-, handels-, kontor- og boligbygg på kollektivknutepunkt, og ved å etablere et nytt hotell på Drammen stasjon lykkes vi med dette, sier administrerende direktør i ROM Eiendom, Petter Eiken.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Quality Hotels

* Quality Hotels en del av Nordic Choice Hotels, en av Nordens ledende hotellkjeder med 178 hoteller på mer enn 100 destinasjoner i Skandinavia og Baltikum.

* Quality Hotels har 54 hoteller i Norden. Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.

* Quality Hotels er fullservice-hotell med vekt på kurs, konferanse og møter, lokalisert i sentrum av mindre og mellomstore byer, i utkanten av de største byene og ved sentrale flyplasser i Skandinavia.

* Kjedens kundeløfte er «It`s taken care of».

* Les mer på Nordicchoicehotels.no/qualityhotels

Powered by Labrador CMS