Quality Hotel Edvard Grieg. (Foto: Hotellet)

«Hotellkrig» om størrelse i Bergen

Mandag denne uka åpnet Scandic Flesland utenfor Bergen, der Scandic gikk ut og sa at hotellet var Vestlandets største konferanse- og eventhotell. Det nekter Nordic Choice Hotels å være med på.

Publisert

«Tittel-holderen Quality Hotel Edvard Grieg beholder tittelen som Vestlandets største kongresshotell, og med en ny måling av hotellarealene, kan hotellet slå fast at de fremdeles regjerer som Vestlandets største konferanse- og event hotell», heter det i en pressemelding fra hotellet og Nordic Choice Hotels.

Les også: Scandic Flesland har åpnet

– Size matters! Quality Hotel Edvard Grieg er fortsatt størst i vest. Få ting gleder meg mer enn å få bekreftet at den moderne klassikeren i Bergen fortsatt regjerer som Vestlandets største hotell, sier eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen.

Fra Troldsalen på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen. (Foto: Hotellet)

– Det er VI som er størst

«På hjemmesiden til Scandic Flesland Airport kunne teamet på Quality Hotel Edvard Grieg lese at hotellet talte 23 650 kvadratmeter, hvorav den største konferansesalen er på 928 kvadratmeter, og kan ta 1100 gjester. Informasjonen inspirerte teamet på Quality Hotel Edvard Grieg til å dra frem målebåndet og avgjøre hvem den virkelige vinneren er», heter det i pressemeldingen fra Quality Hotel Edvard Grieg

– Vi har målt på nytt, og selv om Scandic nå har justert opp på sin web, så JA, vi er fremdeles størst. Ikke at størrelsen betyr alt her i verden, men det handler i hovedsak om den berømte posisjonen til å kunne ta imot flest gjester og tiltrekke seg de store arrangementene, sier Kjetil Røed, hotelldirektør på Quality Hotel Edvard Grieg.

31 000 kvadratmeter

– Vi tuller litt med at det har blitt søvnløse netter i byggeperioden til Scandic, men vi må innrømme at det har plaget oss å lese Scandic markedsføre seg som Vestlandets største kongresshotell. Det endte i hvert fall opp med at hotellet og storsal ble målt nok en gang, og maks kapasitet ble testet ut.

– Hotellet teller 31 000 kvadratmeter, storsalen er på nøyaktige 931 kvadratmeter og kan ta opptil 1305 personer. Dette inkluderer til og med plass til en scene. Våre tall er oppjustert i ulike kanaler for å reflektere dette, så nå venter vi bare på den første bestillingen på 1300 gjester. Vi har hatt store arrangementer i løpet av snart to år som det største hotellet, og vet hva som går og ikke går. Det er en trygghet for gjestene våre, her får de et nytt og allsidig produkt sammen med erfaringen til et hotell som har eksistert i 30 år, sier direktør Røed.

373 rom på Quality Hotel Edvard Grieg

Quality Hotel Edvard Grieg har friskt i minne timene før pressekonferansen i 2013 da nyheten om den enorme utbyggingen skulle annonseres, og Petter A. Stordalen fikk nyss i at Scandic Ørnen ville få flere rom like før annonseringen. Tegninger og avtaler ble gjort om i full fart før pressekonferansen, der Stordalen fornøyd kunne konstatere at hotellet fikk hele 373 rom og dermed fikk flest.

– Vi ER størst, sier hotelldirektøren

Quality Hotel Edvard Grieg er ikke bare størst arealmessig når det gjelder konferansekapasitet. Teamet tok utfordringen og målingen et hakk videre, for å bevise seg verdige som tittel-holdere.

– Vi har flest rom med 373 mot Scandic sine 300. Vi er desidert størst på parkering - med opptil 350 gratis parkeringsplasser og tilbyr størst mingleområder på 1300 kvadratmeter til messer og underholdning. I tillegg til at vi ligger i rolige omgivelser og har en fantastisk treningsavdeling i toppetasjen på over 150 kvadratmeter med utsikt over byfjellene, er det ganske så unikt her i Bergen, sier Røed.

Men ønsker konkurrenten velkommen

– Vi ønsker Scandic Flesland Airport hjertelig velkommen her i Bergen syd, og er helt sikker på at de har et flott produkt, men Vestlandets største får de ikke kalle seg, sier hotelldirektør Kjetil Røed.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS