Torreby Slott blir slottshotell, i regi Festningshotellene. (Foto: Festningshotellene)

Festningshotellene over grensen

Festningshotellene AS og Torreby Golf AB har inngått en intensjonsavtale om å utvikle Torreby Slott til et slottshotell. Det er planlagt åpning av et slottshotell som har norsk tilknytning og nærhet til Norge våren 2019.

Publisert

Torreby Slott ligger i nærheten av E6, i Munkedal kommune litt nordvest for Uddevalla. Kjente turistdestinasjoner for nordmenn som Lysekil og Smögen ligger ikke langt unna slottshotellet.

«Festningshotellene ser frem til å kunne tilby denne slottsopplevelsen til det norske markedet.Kun én time og 50 minutter fra Oslo ligger herskapelige Torreby Slott. Slottet har en spennende norsk historie, og vil sammen med Festningshotellenes festninger være en begivenhetsrik opplevelse for det norske og internasjonale markedet. Drøbaksmannen Niels Georg Sørensen bygde Torreby Slott i 1887, og det gjør dette slottet så unikt for oss i Festningshotellene, som ble stiftet i Drøbak. Med sin norske historie og nærhet til både Norge og Drøbak, ser vi i Festningshotellene på Torreby Slott som en perfekt mulighet til å åpne vårt første slottshotell», heter det i en pressemelding.

Blir en del av Festningshotellene

Torreby Slott vil bli en del av Festningshotellene, som i dag er med på å skape nye opplevelser og minner på noen av Norges viktigste og største festninger.

Sammen med Oscarsborg Festning og Kongsvinger Festning, vil Torreby Slott representere en del av den flotte, skandinaviske festnings- og slottshistorien. Intensjonsavtalen inkluderer mulighetene for ytterligere utvikling av eiendommen i fremtiden.

Les også: Kongsvinger Festning kåret til beste festnings- og slottshotell i Europa

Slottsopplevelser, overnattinger, selskap og bryllup

Festningshotellene ønsker å tilbakeføre så mye som mulig av slottsfølelsen til sine gjester. Det å bo på slottet skal gi en følelse utenom det vanlige, og med himmelsenger, slottsbibliotek, historieformidling og en flott vinkjeller så ønsker de å gjøre det ytterste for å tilby dette.

«Vi ønsker i første rekke å åpne for seks suiter med tilhørende ekstra rom. I oppstarten vil slottet totalt ha tjueto sengeplasser, og ved større grupper vil nærliggende overnattinger være en mulighet. Med flere flotte saler og lokaler vil det også være åpent for selskaper og bryllup, og en vil kunne vandre rundt i slottets saler akkurat slik Greta Garbo og flere av Monacos prinser har gjort tidligere», heter det i pressemeldingen.

Slottet som golfopplevelse

Torreby Slott ligger omkranset av en av Sveriges eldste og flotteste golfbaner.

Her har Torreby Golfklubb en historie tilbake til 60-tallet, og 70 prosent av all «greenfee» selges til norske golfspillere.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Festningshotellene

Festningshotellene består i dag av Oscarsborg Hotel & Resort på Oscarsborg Festning, Festningen Hotel & Resort på Kongsvinger Festning og Reenskaug Hotel i festningsbyen Drøbak.

Alle hoteller er medlemmer av De Historiske Hotel & Spisesteder.

Festningen Hotel & Resort ble i 2018 kåret til «Årets borg/slott i Europa» av «Historic Hotel of Europe».

Les mer på Festningshotellene.no

Powered by Labrador CMS