Comfort Hotel Børsparken.
Comfort Hotel Børsparken.

Norges viktigste hotell på plass i Oslo sentrum

Torsdag 19. januar markerer Nordic Choice Hotels, Oslo kommune og OsloKollega at Norges viktigste hotell, plasseres midt i Oslo sentrum, på Comfort Hotel Børsparken.

Comfort Hotel Børsparken og OsloKollega tilbyr arbeidstrening til mennesker som av ulike grunner er falt utenfor arbeidslivet. Mange har aldri hatt en jobb. Det kan skyldes psykiske eller fysiske utfordringer, eller det kan skyldes helt andre forhold, for eksempel at de har en kriminell bakgrunn.

– Det å være utenfor arbeidslivet har høye omkostninger både for den enkelte og for samfunnet. For Nordic Choice Hotels har inkludering alltid vært en del av vårt DNA, og som forretningsmann vet jeg at vår satsning på inkludering gir bedre kultur. God arbeidskultur handler om viljen til å investere i mennesker, sier eier av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Tilrettelegges for trygg vei inn i arbeidslivet

Nordic Choice Hotels driver hotellet, mens OsloKollega, som eies av Oslo kommune, er ansvarlig for opplæring og oppfølging av kandidatene i ulike programmer. Med god fagkunnskap, tett oppfølging og tydelige rammer tilrettelegges det for en trygg vei inn i arbeidslivet. Arbeidslederne fra Nordic Choice Hotels står for faglig opplæring og progresjon, mens OsloKollega gir hjelp til å skrive CV-er og jobbsøknader og tilbyr veiledningssamtaler.

Mange får jobb

– Vi er uhyre stolte av prosjektet og hotellet og samarbeidet med Nordic Choice Hotels. Siden vi startet dette prosjektet for tre og et halvt år siden har rundt 200 personer fått arbeidstrening og veiledning, og resultatene er formidable. 57 prosent av de som har vært gjennom Arbeidsforberedende trening-tiltaket (AFT) i OsloKollega det siste året har nå fått jobb i det ordinære arbeidsmarkedet, sier Ola Thorsén i OsloKollega.

Oslos viktigste hotell er lokalisert på Comfort Hotell Børsparken, midt i Oslo sentrum. Dette er et initiativ som kommer i tillegg til den operative driften av hotellet.

På lanseringen torsdag vil både Petter Stordalen og byrådsleder Raymond Johansen være til stede, i tillegg til daglig leder i LIN, Rabia Musavi, komiker Hani Hussin og Kjersti Haugland i DNB.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS