Slik blir Clarion Hotel Bjørvika - sett fra Dronning Eufemias gate. (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

Clarion Hotels vant kampen om Bjørvika

Clarion Hotels, en del av Nordic Choice Hotels, skal bygge et nytt hotell i Bjørvika i Oslo. Clarion Hotel Bjørvika skal stå ferdig i 2019.

Publisert

I kampen om HAV Eiendom sin hotellkontrakt i Bjørvika, var det Nordic Choice-kjeden Clarion Hotels som stakk av med seieren. Det nye Clarion-hotellet skal etter planen stå ferdig i hovedstaden i begynnelsen av 2019.

Hotellet får 253 rom

Onsdag kveld ble det klart at hotellkjeden Clarion Hotels stakk av med den gjeve hotellkontrakten i Bjørvika.

Hotellplanene omfatter 253 hotellrom inkludert to suiter, gym og spa, samt 1500 kvadratmeter konferansefasiliteter med total kapasitet til 1200 personer.

Investerer over 600 millioner kroner

Slik vil Clarion Hotel Bjørvika gli inn i den nye bydelen, ifølge en skisse av hotellet, som skal åpnes i 2019. (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

Hotellkjedens signaturrestaurant Kitchen & Table, signert Obamas stjernekokk Marcus Samuelsson, skal også åpne i hotell-lokalene i Bjørvika. Restauranten med kapasitet til over 200 gjester, vil få uteservering mot Dronning Eufemias Gate, samt bar og uteservering mot Akerselva-allmenningen.

Den totale investeringen til HAV Eiendom og Nordic Choice Hotels utgjør over 600 millioner kroner.

Et nytt kunsthotell

– I dynamiske Bjørvika, Oslos nye sjøside og kulturelle møteplass, blir Clarion Hotel Bjørvika et nytt viktig midtpunkt. En levende møteplass som forener mennesker, kunst, kultur, matopplevelser og business. Målet er å fylle hotellet med heftige kunstneriske uttrykk som integreres med resten av interiøret på en inspirerende måte. En fast kunstsamling skal komplementeres med utstillinger, events og andre happening, ofte i nært samarbeid med kulturinstitusjoner i Bjørvika. Jeg gleder meg til å fylle det nye kunsthotellet i Oslo med energi og opplevelser utenom det vanlige, sier eier og styreleder for Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen, i en pressemelding.

– En fantastisk beliggenhet, sier Silseth

– Hav Eiendom er svært godt fornøyd med å få Nordic Choice Hotels som en langsiktig leietaker til hotellet i Bjørvika, og vi mener at kunsthotellet vil bidra til å aktivisere bydelen ytterligere, sier administrerende direktør i HAV Eiendom, Eva Hagen.

– Det er drømmen for enhver hotelloperatør å drive et spektakulært fullservice-hotell midt i hovedstadens mest spennende bydel. Clarion Hotel Bjørvika får en fantastisk beliggenhet i krysningspunktet mellom business, kultur og transport. Og i tråd med Clarion sitt konsept, er ambisjonen å bli Bjørvikas mest pulserende møteplass, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS