Førstkommende søndag skal Norges beste østersåpner kåres. (Illustrasjonsfoto: Svein Lindin)
Førstkommende søndag skal Norges beste østersåpner kåres. (Illustrasjonsfoto: Svein Lindin)

Skal kåre den beste østersåpneren

Etter fjorårets suksess, gjentar arrangøren konkurransen Norwegian Oyster Battle – eller det uoffisielle NM i østersåpning.

Publisert

Søndag 28. juni blir det på nytt konkurranse i østersåpning på Onda Restaurant på Aker Brygge i Oslo (Norwegian Oyster Battle 2016).

Fra klokka 14 blir det høyt tempo på scenen og god stemning når Norges østersåpningselite skal i ilden for å kåre den beste østersåpneren, melder arrangøren.

Den litt utradisjonelle sporten østersåpning har siden 1980-tallet blitt arrangert innenfor Oslos restaurantmiljø, men har de siste årene fått mer og mer oppmerksomhet i hele landet.

Slik foregår konkurransen

Det hele går ut på at deltakerne raskest – og penest mulig – skal åpne 30 flate østers, som så skal presenteres på et brett.

Et dommerteam gir straffe- og bonuspoeng etter internasjonale standarder. Straff kan gis på østers som er kuttet, ikke løsnet, har skall i seg, som mangler eller som har blod på kjøttet. Bonussekunder gis når østersen holder høy standard, og et sekund kan gis per østers, totalt opp til 30 sekunder.

Skal representere Norge

Vinneren av Norwegian Oyster Battle 2016 kvalifiserer seg, sammen med nummer to i konkurransen, til både World Cup og EM i østersåpning i 2017, og får også med seg nummer tre til Nordisk mesterskap 2017.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS