Britannia Hotel gjenåpner neste år. (Illustrasjon: Britannia Hotel)

Inn i ledelsen på Britannia Hotel

Ida Elisabeth Dønheim er ansatt som restaurantsjef og assisterende hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim. Hun starter i stillingen 1. oktober 2018.

Publisert
Ida Elisabeth Dønheim blir restaurantsjef og assisterende hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim. (Foto: Britannia Hotel/privat)

Hun kommer fra stillingen som «Wine Director» i det norskeide luksusrederiet SeaDream Yacht Club, og har bred erfaring fra hotell- og restaurantbransjen både nasjonalt og internasjonalt.

Bred bransjebakgrunn

Dønheim er født og oppvokst i Surnadal på Nordmøre. Hun tenkte i yngre dager på å bli lege, men droppet den tanken til fordel for utdannelse som kokk. Senere har hun også tatt vinkelner-eksamen.

Hun har jobbet som kokk ved The Fat Duck (3-stjerners Michelin-restaurant) i London, vært soussjef ved Britannia hotel samt food and beverage-manager ved Thon Hotel Vårsøg i Surnadal.

På sistnevnte sted avanserte hun til stillingen som administrerende direktør fra juli 2012 til mai 2014. Deretter var hun administrerende direktør ved Angvik Gamle Handelstedm før hun i september 2015 begynte som wine-director ved SeaDream Yacht Club, med Miami og Oslo som baser.

Innimellom har hun også hatt konsulentoppdrag mot hoteller, restauranter og butikker for firmaet Quality Improvement.

Ida Elisabeth Dønheim er også utdannet vinkelner. (Foto: Britannia Hotel/privat)

Jeg har hatt en enormt god mentor og veileder i Nanna Ulstein (administrerende direktør i Quality Improvement International AS) når det gjelder overordnet hotelldrift og økonomiforståelse, sier Ida Elisabeth Dønheim.

Solid erfaring

– Vi er veldig glad for at Ida Elisabeth Dønheim sa ja til å «flytte hjem» og bli en del av lederteamet ved Britannia. Hun er en meget sterk faglig person, er utrolig dyktig på mange områder og har en bred og solid erfaring fra både Norge og utlandet som kommer godt med når vi skal bygge opp og utvikle et hotell og restauranter som skal skille seg ut, både nasjonalt og internasjonalt, sier administrerende direktør Mikael Forselius, i en pressemelding.

Næringslivsavisen DN og nettstedet E24 nominerte i sin tid Ida Elisabeth blant kandidatene til tittelen «Norges beste unge ledertalent», der hun til slutt endte opp blant de ti finalistene. I 2013 var hun også nominert blant kandidatene for «årets hotelleder», hvor hun endte på fjerdeplass.

Overordnet ansvar for restaurantene

Nå kommer hun altså tilbake til Britannia Hotel, hvor hun skal ha det overordnede driftsansvaret for restaurantene og være stedfortreder for adm. dir. Mikael Forselius.

– Det er med ydmykhet og respekt jeg tiltrer i stillingen. Det er et stort og flott hus som skal fylles med innhold, og det er ikke en oppgave man kan ta lett på. Vi som skal jobbe ved Britannia får det flotteste «verktøyet» man kan ønske seg, et hus med sjel og historie og etter renoveringen et uttrykk og en kvalitet man skal lete lenge etter. Dette, kombinert med trøndelagsregionens mangfold, gjør at dette for meg er en drømmejobb. Jeg gleder meg enormt til å starte og til å komme «hjem». Jeg er et hotellmenneske av hjertet, og Britannia var stedet hvor grunnlaget for min karriere ble lagt, sier Ida Elisabeth Dønheim.

Skal skape et restauranthus som vekker oppsikt

Gjennom årene har Ida E. Dønheim opparbeidet seg allsidig erfaring fra de fleste avdelinger innen hotelldrift som vil komme godt med når hun starter jobben ved Britannia. Når hun nå kommer til stillingen som restaurantsjef ved Britannia hotel understreker hun at ambisjonen er å skape et restauranthus som vekker oppsikt, ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt.

– De siste tre årene har jeg vært så heldig å få jobbe med et fantastisk produkt hos SeaDream Yacht Club, som er anerkjent for sin enormt høye service og kontinuitet når det gjelder kvalitet i gjesteopplevelsene. Disse tre årene innen «Luxury Cruising» har gjort at jeg har fått utvidet min kunnskapsbase, til også å favne internasjonalt salg og markedsarbeid, samt lære hvor detaljorientert man må være for å lykkes slik som SeaDream har gjort. Dette er en lærdom som vil komme godt med, mener Dønheim.

Hun tiltrer stillingen som restaurantsjef og assisterende direktør 1.oktober 2018.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS