Foto: Morten Holt

Vil gjerne ha flere individuelle gjester

Charterturistene dominerer trafikken på hotellet, men femstjernershotellet Mayor Pelekas Monastary på Korfu vil helst ha mange flere individuelle gjester.

Publisert
Efi Markou på hotellet Mayor Pelekas Monastary på Korfu melder om stort trøkk i hele sommersesongen, men ønsker seg enda flere individuelle gjester. (Fofo: Morten Holt)

Omsetningen vil ikke Efi Markou på hotellet si noe om, men for å øke den må det til flere individuelle bookinger.

– Vi tjener selvsagt mye mer per gjest når de bestiller individuelt. Gjennom charterselskapene har vi en fast kontraktspris, forteller Markou, som er ansvarlig for reservasjoner, resepsjon og rom på hotellet («Room division manager»).

Hotellet ligger helt nede ved stranden. (Foto: Hotellet)

Best på 50/50

Hotellet helt nede ved stranden på vestkysten av Korfu, en snau halvtimes kjøretur fra flyplassen i Korfu by, har 189 rom, og er stort sett fullbelagt i åpningssesongen fra 1. mai til 31. oktober.

Men faktum er at per i dag selges 97 prosent av rommene gjennom charterselskapene.

En taubane tar deg ned til stranden og bassengområdet. (Foto: Heidi Fjelland)

– Vi ønsker oss i stedet en 50/50-fordeling mellom chartergjester og individuelle reisende. Det hadde vært det mest optimale for oss, forteller Markou.

Nordboerne er sikrere kort

– Hva gjør dere for å nå de individuelle gjestene?

– Vi bruker sosiale medier aktivt. Dessuten samarbeider vi med flyselskapet Aegean Airlines, der vi promoterer alle hotellene i Mayor Hotels i hver eneste månedlige utgave, svarer hun.

Mange av rommene er fast booket av Apollo. (Foto: Morten Holt)

Men hun legger samtidig til at «dropinn-gjestene» ofte er greske, og de tar ferieturene «mer på sparket enn vi nordboere.

– Grekerne bestiller alltid i siste minutt. Nå de finner ut at de vil bo her, er det som regel allerede fullbooket av utenlandske chartergjester, sier hun smilende.

Mange nordmenn

Av de 189 rommene, er 53 booket fast til Apollo i Skandinavia hver eneste uke, fra åpningen i mai til sesongslutt i oktober.

– Vi har svært mange skandinaviske og norske gjester på hotellet vårt, og det er veldig trivelig. Nordmenn setter pris på hotellet og vår fantastiske beliggenhet, sier Efi Markou.

Hotellet ligger nemlig i en bratt vestvendt skråning. I tillegg til eget basseng, disponerer også hotellet deler av den store sandstranden Kontogialos (Pelekas beach brukes også), en av de beste strendene på hele øya.

Foto: Hotellet

Så bratt er det i området, at du også finner en egen liten taubane som frakter gjester fra resepsjonsområdet og ned til bassenget. Og store busser tar seg ikke ned til hotellet. De må stoppe på toppen av åsen bak, og derfra tar små minubusser gjestene ned til hotellet.

Lokal mat

Det er fire forskjellige restauranter på det store hotellområdet. I hovedrestauranten Petra serveres både frokost og middag, men det er også mulig å booke måltider i de andre restaurantene. Restauranten Pergola er italienskpreget, mens Olive Tree serverer middelhavsmat.

– Vi legger stor vekt på lokal mat; vi ønsker å vise gresk mat for våre gjester, sier Markou, som legger til at de aller fleste gjestene på hotellet er såkalte «all inclusive-gjester».

Mayor Hotels

Mayor Pelekas Monastary er ett av fire hoteller i hotellkjeden Mayor Hotels, som har fire hoteller – alle på Korfu. Pelekas-hotellet er det eneste med fem stjerner, men det nest minste av de fire hotellene.

– Vi er stadig på jakt etter nye hoteller, og ser også etter muligheter på fastlandet. Vi ønsker å ekspandere, forteller Markou.

Les mye mer i magasinet Horeca (nummer 4 2018, sommernummeret)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS