Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Ny rekord i antall juniovernattinger

I juni var det 4,2 millioner kommersielle overnattinger i Norge, en økning på 4,3 prosent fra juni i fjor og ny rekord for juni.

Publisert

Tallet på norske overnattinger gikk opp med 6 prosent, mens utenlandske overnattinger økte med 1 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Veksten er gledelig, og spesielt gledelig er det at så mange nordmenn har feriert i eget land. Det skyldes det fine været, men også at veldig mange har gjenoppdaget sitt eget land. Dette kan også bety at det er potensial neste år, uavhengig av vær, til å få flere til å ville prøve norgesopplevelser, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Kresne nordmenn

På hotellene var det 2,6 millioner overnattinger i juni. Ferie- og fritidsreisende utgjorde 1,5 millioner av disse. Dette er det høyeste tallet på hotellovernattinger som er målt i overnattingsstatistikken i den første sommermåneden. Hotellene hadde en økning i norske overnattinger på 8 prosent, mens tallet på utenlandske hotellovernattinger gikk ned med 3,6 prosent fra juni 2017 til 2018, viser SSBs tall.

– Nordmenn vil alltid være den viktigste feriegruppen for norsk reiseliv. Min tese er at der nordmenn er, blir det kvalitet i tilbudet, for vi er kresne, sier Krohn Devold.

God sommer betaler for måneder med minus

Losjiomsetningen for hotellene gikk opp med 5,8 prosent i juni. Samtidig var gjennomsnittsprisen per rom 1,3 prosent høyere i juni i år enn den samme måneden i fjor, melder SSB.

– For en god del av reiselivet vil juni, juli og august være de tre månedene som betaler for alle månedene med minus, slik at vi må være varsomme med å trekke helårskonklusjoner. I Europa er det sommerferie i både juli, august og september, så vi må vente til vi ser disse tallene før vi trekker en konklusjon for sommeren, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Les mer og se den fylkesvise økningen på NHOReiseliv.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS