Over 400 håndlagde dører til Amerikalinjen

I mars 2019 åpnet Stordalens nye luksushotell, Amerikalinjen, midt på Jernbanetorget i Oslo. I hotellet finner du over 400 håndlagede, spesialtilpassede og dekorative nye innerdører.

Publisert
Amerikalinjen på Jernbanetorget. (Foto: Morten Holt)
Amerikalinjen på Jernbanetorget. (Foto: Morten Holt)

I bygget, som er fra tidlig 1900-tallet, skulle enkelte ytterdører og trappedører bevares etter ønske fra Byantikvaren og hotellkjeden. Bortsett fra disse dørene, måtte det totalt bestilles over 400 nye. Dette inkluderte blant annet 226 innerdører til hotellrommene, alle korridorene og publikumsområdene.

Dørteknikk AS, som tilbyr konsulenttjenester til byggebransjen innenfor dører og beslag, ble høsten 2018 innleid for å finne en passende dørleverandør.

Valgte Swedoor

– I samarbeid med LS Entreprenør valgte vi å bestille alle innerdørene til det nye hotellet fra Swedoor. Dette på bakgrunn av et gunstig pristilbud og leveringstid, samt at Swedoor var leveringsdyktig, forteller Kristian Borud, seniorkonsulent i Dørteknikk AS.

«De aller fleste innerdørene ble laget innenfor standardmål. Men fordi bygget var så gammelt, var det en del veggåpninger som gjorde at enkelte dører måtte bestilles på mål. Til hotellrommene er det også montert en stålterskel som er laget i spesialdybde, for å fungere godt med gulvet. De aller fleste karmene ble levert i samme tykkelsen som veggene», heter det i en pressemelding.

Håndlaget dekor

Til hotellrommene og gangene ble det valgt massivdører med svartmalte overflater. Mønsteret på dørene er fire pålimte fyllinger med en dekorlist rundt hver fylling, som er spesiallaget etter tegning fra arkitekten. Dette har krevd mye håndarbeid, og Swedoors fabrikk har derfor hatt en maks kapasitet på 30 dører i uken mens prosjektet pågikk.

I tillegg til fyllingene har dørene også en spesialplassert dørkikkert for å få plass til messingskiltet med romnummeret på. Hotellromdørene er i tillegg brann- og lydisolerte med 40dB, hvilket bidrar til et trygt og sikkert miljø, og et sunt og godt inneklima for hotellgjestene.

– Viktig for totalinntrykket

Til ansattområdene på Amerikalinjen ble det valgt sorte og hvite laminatdører. Fordelen med å velge laminatoverflate, er at den tåler mer slitasje og røff bruk. De krever også lite vedlikehold, og er enkle å rengjøre. I tillegg er laminatdører mindre utsatt for fukt, noe som er en fordel inne på blant annet kjøkkenet til de ansatte.

– Hotellet er blitt skikkelig fint, og det skyldes mye valget om å bruke flotte kvalitetsdører fra Swedoor. Dører har mer å si for det totale inntrykket enn det mange egentlig tenker over, avslutter Kristian Borud fra Dørteknikk AS.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Amerikalinjen

Da Amerikailnjen åpnet i mars, åpnet Nordic Hotels & Resort et av de største hotellprosjektene i Oslo etter The Thief.

Amerikalinjen har adresse Jernbanetorget 2, som opprinnelig var det gamle hovedkvarteret til Den Norske Amerikalinje (NAL).

NAL var et norsk rederiselskap for rutefart mellom Norge og New York i USA. I første omgang for dem som emigrerte fra Norge for å søke lykken i Amerika, og senere på 1970-tallet som cruiseskip for de godt bemidlede.

Det 100 år gamle NAL-bygget, som de siste årene har huset kontorer, er ombygd til et eksklusivt og unikt boutique-hotell som spiller på historien rundt Amerikalinjen.

Hotellet har 122 rom og suiter, i tillegg til en New York-inspirert restaurant, bar og klubb som skal bidra til å gjøre Jernbanetorget til et pulserende område igjen.

Powered by Labrador CMS