– Det har vært en veldig travel, men samtidig utrolig givende tid etter åpningen. Folk setter sånn pris på at det har kommet et sted som dette i Sauda, sier Janne Hindrumsen og Nicholas Guindani. (Foto: Lise Bjelland)

Koker suppe på kraft i kulturhuset

Et snaut år etter åpningen, kan Nicholas Guindani og Janne Hindrumsen trygt slå fast at Kraft Kafé i Saudas nye kulturhus har fått en flying start.

Publisert

Denne saken er skrevet av Lise Bjelland

Kafeen, som ligger i nybygget til Folkets Hus, åpnet dørene allerede i mai, snaut et halvt år før den offisielle åpningen av Saudas nye kulturhus.

– Det har vært bra trøkk av gjester hele veien. Mange er overrasket når de kommer inn i lokalet, og sier det er som å komme til Aker Brygge eller til en bakgård i Europa. De kan nesten ikke tro at de er i Sauda. Også flere hyttefolk og arkitekturinteresserte har vært innom. I tillegg til kaféen drifter vi også turistinformasjonen. Så jo, det har vært, og er travle dager, sier Guindani og danderer små, spiselige blomster på sjokoladekonfekten.

Kvalitet og service

Han driver også Ryfylke Mat og arbeider som kokk i Nordsjøen, en jobb han for tiden har permisjon fra. Nå gjelder det å få kafeen opp og stå, så får han se etter hvert hva det blir til.

– Vi stortrives med dette, begge to. Tilbakemeldinger er så utrolig gode, både på maten og lokalet. Vi prøver hele tiden å holde fokus på kvalitet og service, det er det viktigste. Menyen er forholdsvis liten, det tror vi er lurt. Da er det desto viktigere at det som serveres er av topp kvalitet. Vi har ikke egen barnemeny, men alle retter kan fås i barneporsjon. På den måten prøver vi å få ungene til å smake på nye smaker, sier Hindrumsen, og legger til at mange voksne også setter pris på at det nå har kommet et sted hvor de kan sitte og kose seg med et glass vin.

I inngangspartiet

– Kraft Kafé tiltrekker seg en annen kundemasse, det er tydelig. Fremover er det mye som skjer på huset med forskjellige foredrag, konserter og julebord. Det er nå det virkelig starter, det skal bli spennende å se. Vi er fullbooket fremover, så det lover godt.

Kafeen har tilhold i inngangspartiet på nybygget hvor den moderne arkitekturen fremhever den gamle arkitekturen. Og omvendt. Nybygget med glassfasade mot veien og et tak som også delvis er av glass, er tegnet av Opus Arkitekter. Den ene ytterveggen på det gamle Folkets Hus danner innervegg i kafeen. Det er det noen av gjestene som har kommentert.

– En kar litt oppi årene satt ved et av bordene som står inntil ytterveggen. Han kunne fortelle oss at «akkurat her hvor jeg sitter nå har jeg stått og pissa i min ungdom», sier Guindani smilende.

Den tiden er definitivt forbi. En ny æra har startet.

Les mer i magasinet Horeca (nummer 3 2019)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS