Juryleder i Årets Bakeri 2020, Vigdis Myhre Næsseth. (Foto: Bakeri.net)

Finalister i «Årets bakeri 2020»

Juryen for kåringen av «Årets bakeri» har plukket ut tre finalister i årets kåring. Vinneren kåres 25. september.

Opprinnelig var det 13 bakerier med i semifinalerunden, men dette er de tre bakeriene som nå kjemper om tittelen «Årets bakeri 2020»:

* Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn

* Hevd Håndverksbakeri, Trondheim

* Maison Grabot, Sandefjord

Tredje gang

Det er bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen, og det er i år tredje gang «Årets Bakeri» kåres i Norge.

Tidligere har Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri i Sandnes vunnet konkurransen.

Jakter den beste kundeopplevelsen

Årets konkurranse har kundeopplevelse om tema. Juryen har derfor jaktet på den unike kundeopplevelsen i de nominerte bakeriene.

– Dette har vært krevende under korona-pandemien, da mange har hatt stengt. Konkurransen ble noe utsatt slik at de nominerte som kvalifiserte til kravet om faglært baker/konditor, kunne besøkes. Under det anonyme besøket ble det lagt søkelys på service hos personalet, kunnskap om produkter, opplevelsen av produktene, stemning i lokalet, pris og eventuelle andre observasjoner. I tillegg ble det gjort en gjennomgang av tilbakemeldinger fra kunder i sosiale medier, samt innhenting av generell informasjon fra bakeriene selv. Juryen har dermed fått et godt grunnlag for å komme frem til tre gode og verdige finalister, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth.

Disse var nominert i Årets Bakeri 2020:

Maison Grabot, Sandefjord

Jåblom Bakst, Haugesund

Hevd, Trondheim

Moulangerie, Melhus

Kortreist Lykke, Risør

Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn

Holmen Crisp, Kapp

Gjerstadbakeren, Gjerstad

Baker Hansen, Østerås

Rosenborg Bakeri, Trondheim

Sour To The People, Hønefoss

Klingeling, Skien

Godt Brød, Oslo

Dette er juryen

Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver/daglig leder, Fossekall AS(juryleder)

Beret Mette Haga, rådgiver, Innovasjon Norge.

Hilde Skotland Mortvedt, innovasjonsrådgiver og daglig leder, See New AS

Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker og Konditor/Bakeri.net, Vest Vind Media AS

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS