Whiskyfestival med eksklusiv tapping

Lørdag 10. juni arrangeres Sørlandet Whiskyfestival – med hovedbase på Det Norske Brenneri i Grimstad. Da lanserer også brenneriet en svært eksklusiv festivalwhisky av Eiktyrne.

Publisert
Jon Bertelsen står bak festivaltapningen av Eiktyrne single malt whisky.

Det er brenneriets masterblender, Jon Bertelsen, som står bak festivaltapningen av Eiktyrne single malt whisky.

– Dette blir en whisky med en sammensatt fatprofil, dominert av amerikanske jomfrufat, forteller Jon Bertelsen.

Sørlandet Whiskyfestival - Eiktyrne.

Flaskene blir tappet mens du ser på, og alle er nummererte. Men du må være fysisk til stede på festivalen. Her blir skjemaene fylt ut, og du kan senere hente flasken på ditt vinmonopol.

Whisky fra hele Norge – og verden

– Vi har invitert alle norske whiskyprodusenter til destilleriet vårt i Grimstad denne lørdagen, og lager en fin kulturopplevelse for hele Sørlandet. Blant annet kommer Myken destilleri fra Nordland og Aurora Spirits helt fra Nord-Troms for å lage festival sammen med oss, melder Odd Johan Nelvik hos Det Norske Brenneri i Grimstad.

En rekke svenske, danske, skotske, irske, amerikanske, japanske og andre asiatiske whiskydestillerier er også representert når Sørlandet Whiskyfestival arrangeres på brenneriet førstkommende lørdag.

– Festivalen appellerer til alle interesserte som ønsker å lære med og få anledning til å smake whisky fra hele verden. Og du behøver ikke å være whiskyfantast for å delta! sier Nelvik.

Whiskyfestival – med øl

Det blir også et større arrangement med innslag av lokalt øl. Både Nøgne Ø, Christianssands Bryggeri, Arendals Bryggeri og Qvart Ølkompani er på plass.

Andre lokale produkter, som akevitt og gin vil også bli vist fram, og publikum får omvisning i brenneriet hvor de får se hvordan norsk håndverksbrennevin fremstilles.

President i Norsk Maltwhiskylag, Ivar Aarseth, og Norges fremste whiskyblogger, Thomas Øhrbom, holder seminarer om whisky fra ut- og innland. Alt dette foregår utenfor brenneriet i Industriveien i Grimstad lørdag 10.juni.

Til Grimstad på tur

– På kvelden tar vi hele byen i bruk. På byens barer og restauranter er det ulike aktiviteter, samt mat- og drikketilbud, opplyser Nelvik.

Grimstad er en ledende by innen produksjon av alkoholholdig drikke i Norge, med Nøgne Ø, som er ledende i landet på håndverksøl, og Det Norske Brenneri, som er Norges nest største brennevinsprodusent. Dette er viktige bedrifter for sørlandsbyen.

Whiskyproduksjon er ei ny næring i Norge. K.G.Puntervold i Grimstad var aller først i Norge med sin egenproduserte single malt whisky i 2012, og nå høster mange norske produsenter lovord fra whiskyeksperter i både inn- og utland.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS