Maiken Fransisca Olsen. (Foto: Clarion Hotel The Hub)

Skal styrke bærekraftsarbeidet på Clarion Hotel The Hub

Maiken Fransisca Olsen er ansatt som «CSR & Sustainable Business Lead» på Clarion Hotel The Hub for å styrke arbeidet med bærekraft.

Publisert

Som første hotell i Norge har Clarion Hotel The Hub ansatt en person i den helt nye rollen som «CSR & Sustainable Business Lead».

Maiken Fransisca Olsen vil sørge for at de nesten 400 ansatte på hotellet gjør sitt ytterste for å nå de bærekraftsmålene hotellet har satt.

– Noe av det jeg synes er mest spennende med Nordic Choice Hotels er det sterke søkelyset på menneskelige ressurser. Mange av de positive miljøbesparelsene vi som hotell kan gjennomføre drives i stor grad fram av ansatte. Når et hotell i tillegg er et komplekst system av svært ulike yrkesgrupper, tenker jeg at vi har mange viktige fokusområder vi kan ta tak i framover, sier Olsen.

Master i global samfunnsplanlegging og utviklingsledelse

Hun har master i global samfunnsplanlegging og utviklingsledelse og bakgrunn fra både privat næringsliv og INGO, en styrke for å forstå hvordan profitt og bærekraft må samhandle.

Clarion Hotel The Hub er på størrelse med en hvilken som helst stor norsk bedrift, og det er klart at dette innebærer vesentlig logistikk og strukturering for å implementere de objektivene som er satt. Maiken Olsen er ikke ukjent for hotellet da hun i 2019 har vært bærekraftscoach gjennom et samarbeid med GreenCo.

Bærekraft et viktig fokus og ved å ansette henne i en 20 % stilling vil hotellet kunne bidra til å øke engasjement blant medarbeiderne, redusere matsvinn, resirkulere alt avfall og øke fokus på biologisk mangfold. Noen tenker kanskje at det er et stort sprang fra research innen klimatilpasning- og beredskapsplanlegging til hotellbransjen, men for Olsen har dette vært helt riktig.

Handle nå

– Når jeg vet hvilke endringer som må til, driver dette meg bare framover. Jeg har sterk tro på at grønt næringsliv bare vil vokse i årene som kommer. At hotellet velger å satse på dette området ved å ansette en egen leder for bærekraft viser at de tar de globale miljøutfordringene vi står overfor på alvor. Jeg håper jeg kan være med på å motivere til felles handling. Dette er et arbeid som må integreres i driften, det er ikke en isolert jobb for en alene; vi vil leve opp til people, planet, profit, fortsetter hun.

Som et av Skandinavias største hoteller er det ingen hemmelighet at Clarion Hotel The Hubs virksomhet også har en betydelig miljøpåvirkning. Hotellet jobber mot å bli en ledende aktør innen bærekraftig hotellstyring ved å integrere miljømål og samfunnsansvar på alle driftsnivåer. Investering i bærekraftig praksis er avgjørende for å overleve fremtidig forretningsdrift, men enda viktigere er det å vise engasjement for nåværende generasjoner ved å handle nå.

– Viktig med miljømessige smarte valg

– Det at vi tar miljømessige smarte valg, er også blitt en premiss for å bli valgt som hotell. Det forventes at vi er i førersetet. Dette ansvaret tar Clarion Hotel The Hub på største alvor og har som første norske hotell i valgt å ansette en «CSR & Sustainable Business Lead» for å sørge for at vi har den beste kompetansen på huset. Gjestene våre skal være trygge på valget av oss som hotell, sier assisterende direktør på Clarion Hotel The Hub, Eliin Kittelsen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS