Et norsk reiseliv med lavere klimautslipp

Fra torsdag 9. til lørdag 11. mai arrangeres «Lomsløftet», en nasjonal reiselivskonferanse, i Lom. Konferansen har som mål å utvikle tiltak for lavere klimautslipp og høyere total verdiskaping; «et lavfossilt reiseliv for fremtiden».

Publisert

«Lomsløftet starter på kvelden torsdag 9. mai og avsluttes med vårskiturer på smeltende Sognefjellet lørdag 11. mai. Derimellom kan du se frem til en konferanse pakket med spennende foredrag, aha-opplevelser og arbeidsøkter som alle peker i samme retning: mot et mindre fossilavhengig og mer innbringende norsk reiseliv», heter det fra arrangøren.

«Norge skal leve av reiselivet etter oljen – men hva slags reiseliv kan og skal vi leve av? Flere turister krever og vil betale mer for bærekraftige tilbud. Klimakuttene er varslet i alle næringer. Og vår region er altså unikt posisjonert for å tjene penger på det grønne skiftet - om vi iverksetter tiltak og utvikler tilbudene i en enda mer grønn retning», heter det videre.

Blant innlederne på Lomsløftet 2019 er blant annet reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin, Stefan Gössling (verdensledende klima- og reiselivsforsker) og Justin Francis (grunnlegger og daglig leder for «Responsible Travel»)

Det er Norsk Fjellsenter i Lom som står bak konferansen.

Les mer på Lomsloftet.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS