Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Mindre plast hos Comfort Hotel

Comfort Hotel har som mål var å være fri for all unødvendig bruk av plast i 2020.

Publisert

Evalueringen så langt viser at hotellkjedens satsing har hatt stor effekt på mengden av plast som brukes på hotellene.

Sugerør av engangsplast til skal bort. (Foto: Colourbox.com)

Gått drastisk ned

Det første steget av var å ta bort all unødvendig engangsplast, og direktivet var å fjerne blant annet engangsglass på rommene, plast-tannbørster, engangsforpakninger med såper o.l samt sugerør. Tallene viser at hotellenes bestillinger av plastartikler har gått drastisk ned i 2018 sammenlignet med 2017.

Forbruket av plastlokk til kaffekopper er sju ganger mindre i år enn det var i fjor, og for 2019 er målet at alle lokk skal være av et miljøvennlig og vekstbasert materiale, og snart finnes det bambus-tannbørster på alle Comfort-hoteller, melder hotellkjeden.

Fortsetter kampen

– I mai 2018 besluttet vi at vi skulle legge inn hele Comfort Hotel-kjeden på «plastrehab». Det er ingen som ikke har fått med seg at plast er en av de største miljøtruslene på jorden, og derfor er alle ansvarlige for å bidra med noe. Som hotell kan vi faktisk bidra med ganske mye, og det har vi gjort med full kraft, sier «Senior Vice President» hos Comfort Hotel, Anna Spjuth.

– Vi fortsetter kampen, og sjekker ikke ut av «rehab» helt enda. Innkjøpsavdelingen vår samarbeider tett med leverandørene for å finne miljøvennlige alternativer til alt. I vår Deli er målet å kun bruke 100 % nedbrytbare forpakninger. Vi sørger for gjenvinningsstasjoner på hvert hotell, i hver etasje. Og jeg kommer ikke til å gi meg før vi bruker miljøvennlige søppelposer. Alle i Comfort Hotel vet hvor viktig dette initiativet er, og det er ingen tvil om at beslutningen respekteres, hylles og etterleves i hele organisasjonen. Akkurat som jeg sa i vår, er ambisjonen å være fri for all unødvendig bruk av plast i 2020, sier Spjuth.

Resultat så langt

Engangs-plastglass: Så langt i 2018 er det kun brukt 40 % sammenlignet med 2017.

Engangs-eggeglass i plast: Så langt i 2018 er det kun brukt en fjerdedel sammenlignet med 2017.

Plastlokk til takeaway-kaffekopper: Så langt i 2018 er det kun brukt 14 % av det som ble brukt i 2017.

Plast-tannbørster: Alle plast-tannbørster på hotellene byttes ut med tannbørster av bambus.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS