Hotel Bristols barsjef Norbert Žatkuliak (27) helt til topps i konkurransen da 19 av landets beste bartendere samlet seg på baren Krök i Oslo.
Hotel Bristols barsjef Norbert Žatkuliak (27) helt til topps i konkurransen da 19 av landets beste bartendere samlet seg på baren Krök i Oslo.

Hotel Bristols barsjef til topps i cocktail-konkurranse

Med drinken «The Genesis» gikk Hotel Bristols barsjef Norbert Žatkuliak (27) helt til topps i konkurransen da 19 av landets beste bartendere samlet seg på baren Krök i Oslo.

Caffè Borghettis konkurranse samlet bartendere fra hele Norge til dyst, med oppgave om å lage sin egen vri på Espresso Martini.

Egen vri på klassikeren Espresso Martini I konkurransen, organisert av den italienske likørprodusenten Caffè Borghetti, var oppgaven å lage sin egen vri på klassikeren Espresso Martini.

Deltakerne ble dømt etter både tekstur, smak, kreativitet og utførelse, og til slutt trakk en enstemmig jury-trio frem Žatkuliaks versjon som den beste.

– Det er veldig, veldig kult. Jeg la mye omtanke i oppskriften og historien bak, og brukte blant annet min egen essens. Og det funket tydeligvis, forteller Žatkuliak fornøyd.

Opprinnelig fra Slovakia

Til daglig jobber Norbert som barsjef på Hotel Bristol i Oslo, der han blant annet har ansvaret for å utvikle menyer for både Bristol Gin Bar, Vinterhaven og nyåpnede Bristol Pub.

Men veien hit var litt tilfeldig for barsjefen, som opprinnelig er fra Slovakia.

– Jeg trengte en pause fra kriminologi-studiene i hjemlandet og dro til Norge for å jobbe et halvt år i 2017, sier Žatkuliak.

Her endte han opp på hotellet Dr. Holms på Geilo, der barteamet trengte hjelp i påskesesongen.

– Det er bak bardisken jeg hører hjemme

– Og det var da jeg forstod at det var bartender jeg skulle bli. Jobben på Geilo førte til at jeg endret hele livet mitt, forteller han videre.

Videre gikk veien innom både Kragerø og Slovakia, før han endte opp i Oslo og på Hotel Bristol i 2021. Og skal vi tro drinkmesteren selv, har han funnet hjem.

– Når jeg står bak bardisken føler jeg meg som meg. Jeg kan ha en dårlig dag, men det endrer seg det sekundet jeg kommer meg bak bardisken. Det er her jeg hører hjemme, sier Žatkuliak.

Premie og fremtidsdrømmer

Som premie i konkurransen får Norbert viet to sider i Caffè Borghettis nye bok, der man blant annet kan finne oppskriften på vinnercocktailen.

– I tillegg får jeg reise til Milano i mai. Både tur og bok blir veldig spennende, sier Bristol-bartenderen.

I fremtiden drømmer han også om å kunne lære andre om bartenderkunst, eie sin egen bar og dyrke lidenskapen sin for mixologi.

Negroni er favoritten

Og ikke minst: Å lage den ultimate Negroni.

– Det er min favorittcocktail, uten tvil. Jeg prøver stadig å utvikle min egen vri på den, men samtidig ha respekt for den originale oppskriften, sier barsjefen.

– Jeg drikker sjeldent selv, men når jeg gjør det er det alltid en Negroni.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS