Fra venstre Mark de Witte (konsernsjef De Kuyper Royal Distillers), barlegenden Dale De Groff, Odd Strandbakken og Laura Schacht («Cherry Heering, Global Cocktail Training and Advocacy Manager»). (Foto: Altia)

Gjev seier for Himkok-bartender

Odd Strandbakken fra cocktailbaren Himkok i Oslo vant London Cocktail Week 2018 med sin drink «Pavoni». Bartendere fra hele verden deltok i konkurransen.

Publisert

Bartendere fra hele verden har konkurrert gjennom fire runder fra april 2017 til oktober 2018 om å lage en «moderne klassiker med en twist». Cocktailen måtte inneholde den klassiske kirsebærlikøren Cherry Heering. Himkok fikk nylig også 19. plass under kåringen av World's 50 Best Bars.

Les også: Himkok i verdenstoppen

Påfugl

I fjerde og siste runde var det totalt 11 finalister og Odd Strandbakkens «Pavoni» ble til slutt valgt som den beste av den internasjonale ekspertjuryen.

– «Pavoni», som jeg valgte å kalle drinken, betyr «påfuglene» på italiensk, og referer til 1930-tallet da det var på mote å ha påfuglfjær i hatten. Alle ingrediensene i drinken har eksistert i over 100 år, og «Pavoni» gir derfor en følelse av en klassisk cocktail. Den passer for eksempel utmerket ved siden av oliven fylt med blåskimmelost, sier Odd Strandbakken.

«Pavoni» av Odd Strandbakken

Ingredienser

* 30 ml Cherry Heering.
* 30 ml Fino Sherry
* 10 ml Maraschino Liqueur
* 10 ml Angostura di Amaro
* 4 dashes Angostura Orange Bitters

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS