Fargerike matvarer gjør maten spennende og ser ekstra godt ut. Spesielt frukt og grønnsaker kan sette farge på maten vi lager og spiser. La barna ta plass på kjøkkenet, så får du kanskje servert maissuppe med litt ferskt brød eller rundstykker ved siden av.
Fargerike matvarer gjør maten spennende og ser ekstra godt ut. Spesielt frukt og grønnsaker kan sette farge på maten vi lager og spiser. La barna ta plass på kjøkkenet, så får du kanskje servert maissuppe med litt ferskt brød eller rundstykker ved siden av.

Matstart.no – matunivers for barn

MatStart.no, landets første matunivers tilrettelagt for barn, har vært en suksess.

Publisert

– Bakgrunnen for at vi MatPrat bestemte oss for å utvikle et eget nettsted for barn, er at vi så matkunnskapen hos den yngre generasjonen var synkende. Mange barn vet knapt hvordan de skal holde en kniv eller kakke et egg, sier Britt Marlene Kåsin, som er matfaglig ansvarlig for nettstedet.

Flest i alderen 9 til 12 år

Hver dag har nettstedet i snitt 1800 besøkende, flest barn i alderen 9 til 12 år, men også noen voksne. Landets første matunivers for barn er avgjort en suksess.

Målet med MatStart.no har vært å utvikle et matunivers som på en morsom og pedagogisk måte viser hvordan de kan lage mat både til frokost, etter skoletid, middag og til kos. Nettstedet er grundig gjennomarbeidet, testet og tilrettelagt for å lære barn å lage mat på en enkel og trygg måte.

Oppskriftene er bygget opp gjennom forklarende bilder og det er enkelt å navigere seg rundt på sidene både med PC og nettbrett.

Barn som verdifulle veivisere

Barn liker som regel mat de har vært med på å lage selv. Hva med å lage bløtkokt egg med ristet brød til helgefrokosten? Det er kjempegodt, og en litt morsom frokost.
Barn liker som regel mat de har vært med på å lage selv. Hva med å lage bløtkokt egg med ristet brød til helgefrokosten? Det er kjempegodt, og en litt morsom frokost.

Hvordan er det å jobbe med MatStart?

– Kjempegøy! Det er mye jobb som ligger bak fra ide til ferdig oppskrift, men det å jobbe tett på barn slik vi gjør her, er både morsomt, lærerikt og kjempeinspirerende. Vi bruker modeller i riktig alder og det er imponerende hvor flinke og tålmodige de er. Det er også en god kvalitetssikring for oss at hver oppskrift blir testet ut av barn, det hender av og til ting ikke funker slik vi har tenkt og at vi må endre på fremgangsmåten. Høydepunktet er selve opptaksdagene: Det gir alltid mye latter og ekte matglede på studiokjøkkenet, sier Kåsin.

Barna kan kommentere

- Det som også er morsomt, er å lese kommentarene på nettsiden. MatStart er lagt opp slik at man kan kommentere hver oppskrift, og her får vi virkelig tilbakemelding på hva de synes. MatStart er blitt det møtestedet for matglade barn som vi håpet på. Her er det oppskrifter både til hverdag og fest, - basert på et sunt og godt kosthold. Men først og fremst er målet å bygge opp ekte mestrings – og matglede. For at barn liker å lage mat er det ingen tvil om, understreker Kåsin i en pressemelding.

Les mer på Matstart.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS