Italias ambassadør til Norge, Stefano Nicoletti, åpner den nye italienske restauranten Casa Montagna på Beitostølen
Italias ambassadør til Norge, Stefano Nicoletti, åpner den nye italienske restauranten Casa Montagna på Beitostølen

Ambassadøren åpner italiensk restaurant på Beitostølen

Italias ambassadør til Norge, Stefano Nicoletti, åpner den nye italienske restauranten på Beitostølen

 

Den italienske restauranten Casa Montagna har åpnet på Beitostølen, og i august kommer den italienske ambassadøren til Norge for å foreta den offisielle åpningen.
Den italienske restauranten Casa Montagna har åpnet på Beitostølen, og i august kommer den italienske ambassadøren til Norge for å foreta den offisielle åpningen.

– Det er kjempestas at selveste italienske ambassadøren til Norge, sammen med vår egen ordfører, kommer for å foreta den offisielle åpningen av Casa Montagna. Det tar vi som en kvalitetserklæring, sier daglig leder for Beitostølen Invest, Terje Fahre.

Tomba måtte vike

– En ny og påkostet italiensk restaurant, 420 kvadratmeter stor, bygget opp fra grunnen av – bokstavelig talt, i det nye Riddergaarden-komplekset, med eget vinmerke fra vingård i Italia, er en satsing du ikke ser annenhver dag i fjellet, fastslår Fahre.

Da de drodlet om hvem de ønsket seg til den offisielle åpningen, ble de enige om at Italias ambassadør til Norge ville være det ultimate valget. Da måtte selv forslaget om Alberto Tomba vike plassen. Men, ambassadører fra store land booker du ikke inn til hva som helst. De er travle mennesker, og Stefano Nicoletti som ambassadøren heter, er også Italias ambassadør til Island.

Restauratøren Odd Bjørung

– Etter å ha kontaktet ambassaden og hatt noe mailkorrespondanse, fikk vi satt opp et møte med ambassadøren på ambassaden i Oslo 2. mai. Nicoletti viste seg å være en veldig trivelig kar, med stor entusiasme for fjell og friluftsliv. Han har gått mye i Dolomittene, fortalte han, og han og hans kone gleder seg stort til å komme til Beitostølen, forteller Fahre.

Ambassadøren kommer til Beitostølen både lørdag og søndag denne siste helgen i august. Den erfarne restauratøren Odd Bjørung, som nå er bosatt på Beitostølen, og har vært en viktig rådgiver for oppbyggingen av Casa Montagna, skal være vert for ambassadørparet, og ta dem med på en fin utflukt i fjellheimen.

Trenger en slik restaurant

Restauranten har sin egen italienske vin.
Restauranten har sin egen italienske vin.

Om Casa Montagna, sier Bjørung.

– Med mine erfaringer på Beitostølen gjennom flere tiår, har jeg formidlet noen tanker og ideer på hva som passer inn i dette fantastiske nybygget. Beitostølen behøver en restaurant som nettopp dette, der man kan nyte et godt måltid i fine og rolige omgivelser. Dette blir et kvantesprang opp for destinasjonen. En ny epoke for Beitostølen.

Åpnet 1. juli

Casa Montagna åpnet for publikum 1. juli, og er den 19. i rekken av serveringssteder på Beitostølen. 374 fastboende, men hele 19 ulike serveringssteder. Kontraster som trolig er unike i Norge.

Lørdag 26. august kan publikum bivåne den offisielle åpningen utendørs foran inngangen til Casa Montagna.

– Det blir en historisk dag både for oss og for Beitostølen, sier Terje Fahre.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS