Beitostølen Resort stenger hotellene og alpinanleggene, melder Atle Hovi (Foto: Morten Holt, arkiv)

Beitostølen: Stenger hotellene og alpinanleggene

Beitostølen Resort stenger begge sine hoteller, Radisson Blu Beitostølen og Bergo Hotell, samt begge alpinanleggene på Beitostølen og i Raudalen, med øyeblikkelig virkning i dag, fredag 13. mars. Restaurantene og butikkene på Beitostølen vil foreløpig holde åpent.

– Vi gjør dette med omtanke for våre ansatte, lokalbefolkningen og våre gjester, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Les også: Støtvig Hotel stenges midlertidig

Permitterer alle ansatte

Konsekvensen av dette er at Beitostølen Resort permitterer alle sine 120 ansatte med umiddelbar virkning. De ansatte er orientert om situasjonen av sine respektive avdelingsledere.

– Vi hadde planlagt et allmøte med alle ansatte senere i dag, men i lys av situasjonen avlyser vi naturlig nok alle typer møter med mange mennesker, sier Atle Hovi.

På ubestemt tid

De to hotellene på Beitostølen stenges på ubestemt tid, som betyr at de også vil være stengt i påskeukene.

– Vi stenger hotellene fordi vi med dette eliminerer potensiell smitterisk-områder så langt det er mulig. Beitostølen er pr i dag et smittefritt område, og vi håper selvsagt at det fortsatt vil være slik. Dette er vårt bidrag i den kollektive dugnaden myndighetene har invitert til, understreker Atle Hovi.

Begge alpinanleggene stenges i to uker med umiddelbar virkning i dag, og så vil Beitostølen Resort gjøre en ny vurdering og beslutte i samråd med kommunens ledelse, om alpinbakkene skal åpnes eller fortsatt holdes stengt.

Felles plattform

Det har de siste dagene vært møter og kontinuerlig kontakt og dialog mellom kommunens politiske og administrative ledelse, Beitostølen Resorts ledelse, samt andre ledere fra næringen på Beitostølen.

Ordfører i Øystre Slidre, Odd Erik Holden, er tilfreds med at det er etablert en felles plattform:

– Reiselivsindustrien har kolossal betydning for Øystre Slidre, men også for hele Valdres. Det er derfor veldig bra å konstatere at næringen og næringens ledere har vært på offensiven den siste tiden, og invitert kommunens ledelse til dialog og samråd for å treffe de beslutningene som nå er tatt.

Gjennomfører tiltak som er sterkere enn de nasjonale retningslinjene

– For kommunen og for meg som øverste politiske ansvarlig, er det viktig at vi både forholder oss til, og også følger nasjonale retningslinjer. At Beitostølen Resort og næringen på Beitostølen nå gjennomfører tiltak som er sterkere enn de nasjonale retningslinjene, viser at vi har ei næring som viser ansvar og er handlekraftig. Næringens ledere møter alle gjester som reiser til Beitostølen, og jeg er trygg på at de gjør det som er til det beste for gjestene på Beitostølen, sier ordfører Holden.

Restauranter og butikker vil være åpne på Beitostølen

Restaurantene og butikkene på Beitostølen vil holde åpent som vanlig i tiden framover.

– Dette først og fremst for å opprettholde et servicetilbud til lokalbefolkningen, sier daglig leder i restaurantbedriften Barcraft, Pål Andvord.

I lys av Beitostølen Resort beslutning om å stenge begge hotellene på ubestemt tid, og også stenge begge alpinanleggene på Beitostølen og i Raudalen de neste to ukene, og så gjøre en ny vurdering, har lederne for det øvrige næringslivet på Beitostølen nettopp besluttet i et felles møte, at restaurantene og butikkene skal holdes åpne som normalt. Fra dette møtet, som pågår akkurat nå, sier Pål Andvord.

– Vi følger de nasjonale retningslinjene og påbudene som er kommet fra Folkehelseinstituttet, og vi følger med fra time til time og justerer oss i forhold til situasjonen. Dette betyr at restaurantene som er åpne, er spisesteder som serverer mat, og så stenger vi Svingen Pub, afterski og underholdning vi ellers har, og så innfører vi detaljerte og sterke smitteverntiltak på spisestedene. Her snakker vi både hensynet til at gjestene ikke sitter for tett ved bordene, og ellers rutiner som går på ekstremt renhold og god smittevern-hygiene til alt som handler om flater folk tar på med hendene, understreker Pål Andvord.

Dette betyr at Beitostølen ikke er en fullstendig stengt destinasjon, men et sted med to stengte hoteller og to stengte alpinanlegg, men med åpne spisesteder og butikker, samt at langrennsløypene kjøres opp som normalt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS