Beitostølen - dekket i hvitt denne uka. (Foto: Nicolay Flaaten)

Skisesongen er i gang

Skisesongen er i gang på flere av de mest populære vinterdestinasjonene i Norge. Både fra Sjusjøen, Skeikampen og Beitostølen meldes det nå – i slutten av oktober, at det er mange kilometer med oppkjørte løyper. Til helga åpnes det også i Trysil.

Publisert
Klare skiløyper på Skeikampen denne uka. (Foto: Instagram, Bergseng Seter, Skeikampen)

Beitostølen forbereder seg på sesongåpning for Beitosprinten 20. til 22. november, og det er allerede klare skiløyper.

Løypekjører Johannes Haukåssveen på Sjusjøen har vært i sving i løypemaskinen en uke allerede.

Skeikampen var det klare skiløyper langs Peer Gynt-vegen denne uka.

Saken fortsetter under bildet

Trysil åpner langrennssesongen lørdag 24. oktober. (Foto: Hans Martin Nysæter/Trysil.com)

I Trysil jobbes det også med snøen fra i fjor. Førstkommende lørdag (24. oktober) skal det være klar 6,5 kilometer for både skøyting og klassisk langrenn.

På snøen fra i fjor

Skistadion på Beitostølen. (Foto: Nicolay Flaaten)

Mellom hektisk møteaktivitet med skiforbundet, dalte det ned 20-30 cm nysnø på Beitostølen natt til onsdag denne uka, og da var stadionsjef Kjell Berge Melbybråten og løypekjører kjappe med å lage et spor på tre kilometer for de aller ivrigste skiløperne.

Denne snøen holder nok ikke så lenge med tanke på mildvær de neste dagene. Men Melbybråten på stadion har et stort lager med 30 000 kubikkmeter med snø han produserte i fjor, som de nå er i gang med å grave frem for utkjøring. Fra 30. oktober står de klare med skistadion og fem kilometer preparert skiløype.

Beitostølen forbereder seg på vintersesongen

Huskyene koser seg i snøen på Beitostølen. (Foto: Nicolay Flaaten)

Det er ikke bare skiløpere som er glade for snø. Litt lenger ned i bakken finner vi hundene til Beito Husky, som gleder seg til ny vintersesong med deilig snø under potene. Niklas og Bekki tester første runde på snø i år.

Løypeforeningen er også i gang, og de har allerede begynt å legge såle i de tilrettelagte skiløypene. De lover på ingen måte noen topp skispor, så ta eventuelt frem grusskia, skriver Knut Ole Rudi på Beitolangrenn.no.

Hele Beitostølen forbereder seg nå på vintersesongen og at vi skal kunne tilby fine forhold i trygge omgivelser. Det er ikke bare skispor som forberedes, det legges også ned et stort arbeid å tilrettelegge for trygge covid19-omgivelser, heter det i en pressemelding fra Beitostølen Utvikling.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS