– Dette er bare en fantastisk opplevelse. Du får ikke mer balsam for kropp og sjel enn dette, hilser direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort fra Valdresflya i slutten av april. Her er det skiføre til slutten av mai, noen ganger til ut i juni.
– Dette er bare en fantastisk opplevelse. Du får ikke mer balsam for kropp og sjel enn dette, hilser direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort fra Valdresflya i slutten av april. Her er det skiføre til slutten av mai, noen ganger til ut i juni.

Nå er tiden inne for vårski

Trodde du skisesongen var ferdig? Nei da, det er nå den starter, sier en smilende Atle Hovi fra 1400 meter over havet.

Det preppes løyper på Valdresflya i hele mai.
Det preppes løyper på Valdresflya i hele mai. Her fra flya med Rasletind-massivet i bakgrunnen

– Dette er bare en fantastisk opplevelse. Du får ikke mer balsam for kropp og sjel enn dette, hilser direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort fra Valdresflya.

Prepper fortsatt løypene

Her har det vært drømmeforhold de siste dagene, med knallsol, blå himmel og flott skiføre. Det blir det også fredag, for ikke å snakke om lørdag. Søndag snør det, og med minus 7 betyr det nye lag med pudder, og at skiføre vil holde seg lengre.

Løypekjørerne prepper skiløypene rundt Beitostølen fram til 1. mai, og så flytter de maskinene opp på Valdresflya, der de kjører opp ei sløyfe på åtte kilometer, en fin trasé for både klassisk og skøyting.

Populært vårskiområde

Valdresflya er et veldig populært utfluktsmål utover våren, enten du bare vil loffe rundt i skiløypene og nyte sola og stillheten.
Valdresflya er et veldig populært utfluktsmål utover våren, enten du bare vil loffe rundt i skiløypene og nyte sola og stillheten. Her fra Steinstogonuten med utsikt mot Valdresflya, og 2000-meterstoppene Rasletind, Tjørnholstind, Høgdebrotet og Besshø.

Valdresflya er et veldig populært utfluktsmål utover våren, enten du bare vil loffe rundt i skiløypene og nyte sola og stillheten, eller om du går på randonéski opp på de mange 2000-meterstoppene som ligger fint til, med startpunkt på Valdresflya. Disse toppturene har blitt veldig populære.

– Vi har sagt det før, og i disse tider med global oppvarming og mye mangel på natursnø rundt om i Europa, kan vi gjenta med styrke at vårski på Valdresflya, det er et verdensprodukt vi kan være veldig stolte av. Et mer storslått naturbasert opplevelsesprodukt skal du lete lenge etter, sier den skigående Atle Hovi, med bredt glis og god gli på Valdresflye, og avslutter med følgende djerve beskjed:

Solgaranti!

– Vi har solgaranti andre uka i mai, fra mandag 6. mai til søndag 12. mai. Det betyr at om sola ikke viser seg denne uka på Valdresflya, så bor gjestene fritt og franko i Bergo Leiligheter og i Hovi Hytter.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS